Konuya bir güncel çekelim
Bisiklet taşıyıcımızı kısa mesafede test ettik.
Ben de ona güvenerek, bisikletimi yükleyip yola çıktım.
Bisikleti gayet de güzel sabitledim ve bağladım. Ancak bisikleti aparata sabitleyen bir kaç tane plastik vardı, aceleden onları unutmuşum. Yani bisikleti demire oturttum ama orada sabitleyen zımbırtıyı takmamışım. Tabi bu bana pahalıya mal oldu.
Dangalak Bala'nın orada her zaman düştüğüm bir çukur var. Tabi gene düştüm o çukura. Arkadan tak diye bir ses geldi ama araba kalabalıktı, panik olmasınlar diye durdmadım. O arada bizim bisikletin bir tekeri demirden düşmüş, yerde sürünmüş.
Tabi ben o arada rahat rahat basıyorum. Hatta beni sollayıp aniden önüme kıran bir cip ile de kapıştım baya. Herif de güzel güzel kapışıyor benle, arkanda bisiklet düşmüş falan da demiyor, baya zevk almıştır arabanın içinde tahmin ediyorum.
SOnuç olarak 160 ile yerde sürünen tekerin hali
Teker , şapnel mefta. İkisi de yeniydi. Jant da mefta olmuş, yani yamulmuş, düzeltilebilir ama ben yenisini alacağım, tik adamım
O hangamede bagaj kapağı da baya bir zarar görmüş
Taşıyıcı ile ilgili yorumumu da yapayım.
Benim kulandığım iki profil tarzı taşıyıcılar aslında çok da sağlam gereçler değil. Yani extrem durumlarda güven vermiyor.
Aldığım taşıyıcı ise, çok düzgün bir şey değil, Daha gerdirme askısını gerdirirken, plastik tokaları koptu. Orta kısımdaki demiri de düzgün muhafaza edememişler, yani bagaja sürtüyor. İş görür ama , başka şeylerle desteklenmesi lazım.
Sonuç olarak, bayramdan sonra bisikletle uzun yol hayalim vardı, suya düştü.