ben mercedesin motorunu gözümde büyütmüyorum kullanıyorum,sanayideki usta öyle diyormuş şu şöyleymişle ilgilenmem biz 10sene 230D mercedes kullandık 15senedir mercedes 207D kullanıyoruz ve son olarakta c200komprassor kullanıyoruz...
zaten 15.binde bir bakım diye mercedesin benzinli motorundan bahsediyorum vede mercedesin dizel motoruda oldukça sağlam yenilerini bilmem,dediğim gibi 15senedir 79model dizel mercedes kullanıyoruz motorundan yana allahın bir günü sıkıntımız olmadı aha şu 2005model 1.9tdi vw motoru her yıl başımıza bi halt aştı,100bin 200bin değil mercedesin motoru 360bin gitti hatta usta daha ömrü var 400bini aşar binin demesine rağmen biz keyfi yaptırdık benzinli c200de 220bini aştı motor isteme namına hiçbirşey yok lpgde kullanılmasına rağmen hala adamı koltuğa gömecek kapasitede
birde isuzunun motoruna çok güvenirim onun motoru üstüne motor tanımam o ayrı mesele,eski 93model npr nqr ler falan ne motoru var onların,babam zamanında isuzu yetkili bayisiydi ondan biliyorum
senin yazını örnek alırken ben yazımı toplumda böyle bir genel kanı olduğu için genele hitap ederek yazdım, şahsına değil.
yorumlarıma gelince bunlar kulaktan dolama laflar değil, şahsım ve yakın çevrem tarafından yaşanmışlıkların özeti.
ben 1976 dan beri araba kullanırım, yıllık izinlerini sanayide geçiren ve araba sektörü ile oldukça haşır neşir olan birisiyim.
sülalemin yarısı bayi, servis, tamirci, galerici hepsine uğrarım, gözlemlerim, yaşarım, yaşayanlardan ilk ağızdan dinlerim ve bu kişilerin tecrübeli kişiler olmasına da dikkat ederim bilgi dağarcığıma bir şeyler aktarmak için.
her kezin lafını gaileye almam.
bunlar benim fikirlerimdir ve isteyen katılır. 40 yıllık tecrübemle diyorum ki;
dünyada en iyi ve sağlam dizeli ISUZU üretir bu bir.
ikincisi Volkswagen çok uzun yıllardır özellikle 1970 li yıllarda sağlam dizeller üretirken mercedesin dizel tecrübesi daha yenidir Volkswagene göre.
bizin eşimiz dostumuzda çok 220,230,240,300 dizel kullandı az buçuk bilgimiz vardır.
400.000 km nedir ki iyi bir dizel araba için, ağır iş yapan ısuzu kamyonetler kapak açmadan 1.500.000 km yol yaptı rekor kırdı.
kontak kapatmayan otobüslerin en kötüsü bile 700.000-800.000 km. yol yapıyor.
300.000-400.000 km yi dizel brodwayler bile yapıyordu.
ben 400.000-500.000 km.nin üstünde çok dizel audi, jetta ticari taksi gördüm.
bana göre Volkswagen dün de Mercedesten daha iyi dizel motor üretiyordu bu günde.
bana inanmıyorsan sanayide rektefiyecilere ve tamircilere sor onlar söylerler.