Bugün sabah annem eşimi aradı, ben uyku sersemi, aaa, eyvah, eyvah eyvah seslerinden neler olduğunu anlamaya çalışırken, eşim telefonu kapayınca, BMW'yi çalmışlar dediği andan itibaren kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü.
Soluğu direkt ailemin yanında aldık.
Gittiğimde zaten kapının önünde polis ekiplerini gördüm.
Olay özetle şöyle, ailem site içinde müstakil evde oturuyor, toplam 42 adet ev var, etraf dikenli teller ve tel çit ve yüksek duvarla kaplı. Sitenin iki girişi var ama bir tanesi daima kilitlidir. Arada bir hırsızlık olayları olduğu olurdu, ama hepi topu bisiklet, saksı gibi saçma ama gereksiz eşyaların hırsızlığından ibaretti.
Taa ki bugüne kadar.
Babam sabah 05:30 gibi bir çıtırtı duymuş ama evdeki veya dışarıda beslenen kedilerden biridir diye ilgilenmemiş, meğer o anda hırsız efendi, anahtarı bulmuş, kapıdan da çıkışını gerçekleştirmiş. Sağolsun site güvenliği diye geçinen embesil yaratık daha sorgu sual yapmadan bariyeri açmış ve hırsıza arkasından el sallamış. Hatta denilene göre, kapıyı açtı diye hırsız çıkarken selam verme anlamında kornaya bile basmış.
Biz soruyoruz, kardeşim yüzünü gördünmü, yok tam değil, gözünde gözlük var mıydı, yoktu, kafasında da bere vardı. Ulan embesil, babam gözlüksüz dışarı çıkarsa, daha kapıya gelmeden 1-2 aracı haşat eder, bugüne kadar kafasına bırak bereyei şapka bile takmışlığı yoktur. Bu embesilde kapıyı açmış, elemanı uğurlamış.
Sizin anlayacağınız, gözümüz gibi baktığımız BMW'yi hırsıza hediye ettik. Otomobilde babamın kullandığı simkartın aynısından takılı bir cep tel. var ama onun da imei'sini bilmiyoruz. OGS var, belki OGS ile bir yerden geçerse bulurlar ama hiç sanmıyorum, minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır.
İşin kötü tarafı, babam benim gibi ruhsatı cebinde taşımaz, otomobilde bırakır. Ne şahane değil mi?
Güvenlik diye geçinen embesili askaldı paramparça edecektim; eşim kaş göz yaptı diye polislerin yanında kendimi zor tuttum. Şu an sinirim hatta cinim tepemde. Aracın kaskosu var, bulunmazsa 30 gün sonra trafikten kaydı düşecek, sonrada sigorta rayiç bedeli ödeyecek burada bir sorun yok ama insanın canı sıkılıyor.
Şimdi, otomubul, gibi gsm, gprs sistemi ile araç takibi yapabilen sistemleri araştırıyorum, nasılsa imidim yok, bulunsada kullanmam o aracı. Bulunsada kimbilir herif neler yapmıştır. (kaza, gasp...vs)
Plakayı nasılsa değiştirmişlerdir. O yüzden plakay ı burada yazsamda pek anlamı kalmayacak.
Aman siz siz olun, güvenliksiz yerde oturmayın. Hatta, adam gibi güvenliği de yoksa (bizimkilerin sitesindeki gibi) direkt uzak durun. Bugün otomobili çalan yarın sokakta gırtalğıma bıçak da dayar.