škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Dertsiz başa dert, HIRSIZLIK (BMW'ye elveda)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmedb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hakan geçmiş olsun...

"Her ne ki elde yok ihtiyaçta vardır..
."

Çevrimdışı fmaka

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
geçmiş olsun.üzüldüm gerçekten çok vahim bi durujm.ama cana gelmemiş yada ailenize bi sıkıntı olmamış.umarım bulursunuz sapasağlam.yoksa hiç gelmesin kasko işini görsün.

Çevrimdışı kadtas

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodam_1985;203678
O hırsızla o zaman karşılaşıcan :sopa::sopa::sopa::sopa::boks::boks::boks::boks::acl::acl::acl:.İyice bi hastanelik edecen onu.
9mm liği çekip vurmasın alnının şakağından?

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ahmedb;203697
Hakan geçmiş olsun...

Sağol Ahmed abicim :(
[SIGPIC]http://img442.imageshack.us/i/chemicalguyslogo.jpg/[/SIGPIC] Toritsuka Reta

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadtas;203699
9mm liği çekip vurmasın alnının şakağından?
Adam beni vurdu diyelim sana ne oluyo :D.
Hayır anlamadığım vursa çok mu sevinecen :D
:haha::haha: :haha:Onu o zaman düşünürüz be kanka :ok: ;)

Sen adam öldürmeyi çok mu kolay sanıyon la.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2011, 18:47:41 Gönderen: skodam_1985 »
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fmaka;203698
geçmiş olsun.üzüldüm gerçekten çok vahim bi durujm.ama cana gelmemiş yada ailenize bi sıkıntı olmamış.umarım bulursunuz sapasağlam.yoksa hiç gelmesin kasko işini görsün.

Teşekkür ederim, evet şu anki tesellim kimsenin canına birşey olmamış olmasıdır. Ama alın teriyle alınan bir otomobilin göz göre göre çalınması, embesil güvenliğin babama benzemeyen birine sorgusuz sualsiz garaj kapısını açması karşısında da delirmemek için bünyemi zorluyorum.
Ailem de o kadar iyi niyetli ki, eve gelen polislere, adam gece durduğundan evine gitsin dinlensin sonra ifadesini alırsınız dedi. Ulan zaten dinlenmiş o, bir güzel uyumuş, bende herifi parçalamamak için kendimi zor tuttum.
Herhalde bundan sonra babam bayramda seyranda site görevlilerine harçlık verme alışkanlığından vazgeçer çünkü hiçbir karşılığı yok, embesil herif hırsıza utanmasa yol gösterecekmiş.
Ben olsam adamın işine son verdirtirdim ama ne yazık ki ailem çok iyi niyetli.
[SIGPIC]http://img442.imageshack.us/i/chemicalguyslogo.jpg/[/SIGPIC] Toritsuka Reta

efe_38

• Ziyaretçi
geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm :( adamın anahtarı bulması kötü olmuş yoksa kolay kolay bmw çalamaz...

inşallah bulunur diye ümit ediyorum ama o arabayı büyük ihtimal trafiğe sürmezler,parçalayıp satarlar diye düşünüyorum :(

bu arada güvenlik bariyeri açmasa bile hırsız o vakitten sonra mecbur onu kırar geçer yani açmadı diye adamın gelip kendine birşey sormasını göze alamaz,büyük ihtimal şu kol gibi yukarı kalkıp inen alettendir zaten bmwde alçak araba en fazla ön camı kırmayı göze alıp basar giderdi...
« Son Düzenleme: 05 Mart 2011, 18:37:13 Gönderen: efe_38 »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aslında güvenliğin durumunda bir şey yok.Güvenlikler için önemli olan araç ve insan girişidir.Çoğu güvenlikler çıkışı iplemez.Ki bazısı girişide iplemez.Güvenliğin suçuda o hırsızı nasıl içeri sokmuş?Araç çıkışında sizin bir yakınınızdır diye düşünmesi muhtemel.Zaten o adamlar 700TLye çalışıyor ki bu iplememeleri için en büyük etken.

Bu ülkede polis iplemiyor hırsızı özel güvenliğe suç atmak yanlış bence.Bunu bilip ona göre önlem almak gerekir.

Çevrimdışı kadtas

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodam_1985;203703
:haha::haha: :haha:Onu o zaman düşünürüz be kanka :ok: ;)

Sen adam öldürmeyi çok mu kolay sanıyon la
Millet neleri göze alıyor o hırsızlığı yaparken, adamın kaybedecek hiçbirşeyi yok..
Sen bu yüzden kasko yaptırıyorsun riske giren sen değil, sigorta şirketi olsun..

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadtas;203710
Millet neleri göze alıyor o hırsızlığı yaparken, adamın kaybedecek hiçbirşeyi yok..
Sen bu yüzden kasko yaptırıyorsun riske giren sen değil, sigorta şirketi olsun..
Öyle tabi ama sen hırsızı gördün diyelim anahtarı aldı çıkıyo güle güle mi diyecen arkasından.Olmadı hazır kalkmışken birşeylerde hazırlayıver hırsıza :D.Yersiniz ikiniz :D

Kasko hiçbir zaman arabayı düşünmezki.Kaskonun düşündüğü tek şey parayı nasıl vermemedir.

Tabi sizde haklısınız, hırsızın kaybedecek birşeyi yok ama hırsıza müsadede yok :)
« Son Düzenleme: 05 Mart 2011, 18:57:39 Gönderen: skodam_1985 »
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı silver

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;203706
Aslında güvenliğin durumunda bir şey yok.Güvenlikler için önemli olan araç ve insan girişidir.Çoğu güvenlikler çıkışı iplemez.Ki bazısı girişide iplemez.Güvenliğin suçuda o hırsızı nasıl içeri sokmuş?Araç çıkışında sizin bir yakınınızdır diye düşünmesi muhtemel.Zaten o adamlar 700TLye çalışıyor ki bu iplememeleri için en büyük etken.

Bu ülkede polis iplemiyor hırsızı özel güvenliğe suç atmak yanlış bence.Bunu bilip ona göre önlem almak gerekir.

İyi diyorsunda elemanın tarifine göre ailede öyle biri yok ki. Otomobili kullanan adamı babam sanmışmış, diyoruz gözlük takıyormuydu, yok, yüzünü gördün mü evet ama seçemedim. Eleman çok çelişkili ifadeler veriyor. Sonra da diyorki bana komplo kurdular, oha sen kimsinde sana komplo kuracaklar, hadi komplo kurdular, benim ailemi niye seçtiler.
Neyse, bu saatlerde elemanın da ifadesi alınacak, birşey biliyorsa orada öter zaten.

Benim oturduğum sitede ise, güvenlik görevlileri apartmanlar içinde de geziyor. İçeri giriş yayalar için kartlı sistemle yapılıyor. Hadi herif tel çit ve yüksek duvarı geçti, zaten elemanlar her dakika site etrafında geziniyor, güvenlik kamerları da var.
Ayrıca bu elemanların sözleşmeleri var, hırsızlık durumunda firmaya güvenlik zaafiyeti var diye davada açabilirsin.
İnşaatlarda hırsızlık olduğunda, kimi zaman güvenlik görevlilerinin zaafiyeti olabiliyor, o zamanda hasarı güvenlik şirketine rücu edebiliyorsun.

Yani olay anlattığın kadar basit değil. İplemiyorsa orada durmasının bir anlamı yok. İplemediğinde de sözleşmeli ise dediğim gibi bir dolu yaptırımı var.

Ha tabi, bizimkilerin sitesinde olduğu gibi paradan kaçalım diyerek, sitede bahçe işiyle uğraşan adamı güvenlik diye kulubeye koyarsan ardından da işi sözleşmeye ve yaptırıma bağlamazsan dediğin doğrudur, ne girişi ne çıkışı ipler. Birde koca sitede tek adam olursa, doğal olarak etrafta da gezinme durumu olmaz, dolayısıyla caydırıcılıkta olmaz.

Neyse, demek ki bundan sonra bireysel önlemler almak gerekecek.

Ben polise mobeseden bulamazmıyız diyorum, mobeseden görsek ne çıkacak ki dedi, o dakika zaten benim hiçbir ümidim kalmadı. O mobeseleri trafik cezalarını yazın diye mi diktiniz diye soracaktım da zor tuttum kendimi.

Birde diyorlar ki, belki kaskonuz yoktur sanıp sizi arayabilirler, şu kadar para verin gelin alın arabayı diye. Böyle olsa zaten, hırsıza aynen şöyle derim, birader kaskom var, sen kendi derdine yan, unutma mayıs'ta muayenesi var, bir zahmet onu da yaptırıver.

Alıntı yapılan: lrfan;203717
Geçmiş olsun, çok kötü bir tecrübe  :(

Sağol İrfan abim, benim başıma geldi, inşallah sizlerin başına gelmez. :(

Alıntı yapılan: silver;203715
çok geçmiş olsun... umarım sağ salim bulunur...

Hasan abim sağolasın ama hiç ümidim yok.

Çevrimdışı kevepsi

• Çekirge
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ev hırsızlığını takiben araba hırsızlığı pek bir revaçta... Allahtan sprey vesaire ile aileni uyutmamışlar... bununla geçmiş olsun hakan :(

sigorta kısmına gelirsek... herkese bir tavsiye; restoran vs. gibi yerlerde arabanızı anahtarıyla teslim etmeyin, o durumdaki hırsızlıkta sigorta ödeme yapmayabilir, çünkü hırsızlık durumunda adamların ilk istediği aracın tüm anahtarlarının iadesi... veyahut işletmeyi bağlayan içeriğe sahip bir alındı makbuzuyla arabayı teslim edin...sonra kavga etmek çare değil.

Tekrar geçmiş olsun :uuu:
Teori ayrııııı, pratik ayrııııı... :kyf: