Aslında güvenliğin durumunda bir şey yok.Güvenlikler için önemli olan araç ve insan girişidir.Çoğu güvenlikler çıkışı iplemez.Ki bazısı girişide iplemez.Güvenliğin suçuda o hırsızı nasıl içeri sokmuş?Araç çıkışında sizin bir yakınınızdır diye düşünmesi muhtemel.Zaten o adamlar 700TLye çalışıyor ki bu iplememeleri için en büyük etken.
Bu ülkede polis iplemiyor hırsızı özel güvenliğe suç atmak yanlış bence.Bunu bilip ona göre önlem almak gerekir.
İyi diyorsunda elemanın tarifine göre ailede öyle biri yok ki. Otomobili kullanan adamı babam sanmışmış, diyoruz gözlük takıyormuydu, yok, yüzünü gördün mü evet ama seçemedim. Eleman çok çelişkili ifadeler veriyor. Sonra da diyorki bana komplo kurdular, oha sen kimsinde sana komplo kuracaklar, hadi komplo kurdular, benim ailemi niye seçtiler.
Neyse, bu saatlerde elemanın da ifadesi alınacak, birşey biliyorsa orada öter zaten.
Benim oturduğum sitede ise, güvenlik görevlileri apartmanlar içinde de geziyor. İçeri giriş yayalar için kartlı sistemle yapılıyor. Hadi herif tel çit ve yüksek duvarı geçti, zaten elemanlar her dakika site etrafında geziniyor, güvenlik kamerları da var.
Ayrıca bu elemanların sözleşmeleri var, hırsızlık durumunda firmaya güvenlik zaafiyeti var diye davada açabilirsin.
İnşaatlarda hırsızlık olduğunda, kimi zaman güvenlik görevlilerinin zaafiyeti olabiliyor, o zamanda hasarı güvenlik şirketine rücu edebiliyorsun.
Yani olay anlattığın kadar basit değil. İplemiyorsa orada durmasının bir anlamı yok. İplemediğinde de sözleşmeli ise dediğim gibi bir dolu yaptırımı var.
Ha tabi, bizimkilerin sitesinde olduğu gibi paradan kaçalım diyerek, sitede bahçe işiyle uğraşan adamı güvenlik diye kulubeye koyarsan ardından da işi sözleşmeye ve yaptırıma bağlamazsan dediğin doğrudur, ne girişi ne çıkışı ipler. Birde koca sitede tek adam olursa, doğal olarak etrafta da gezinme durumu olmaz, dolayısıyla caydırıcılıkta olmaz.
Neyse, demek ki bundan sonra bireysel önlemler almak gerekecek.
Ben polise mobeseden bulamazmıyız diyorum, mobeseden görsek ne çıkacak ki dedi, o dakika zaten benim hiçbir ümidim kalmadı. O mobeseleri trafik cezalarını yazın diye mi diktiniz diye soracaktım da zor tuttum kendimi.
Birde diyorlar ki, belki kaskonuz yoktur sanıp sizi arayabilirler, şu kadar para verin gelin alın arabayı diye. Böyle olsa zaten, hırsıza aynen şöyle derim, birader kaskom var, sen kendi derdine yan, unutma mayıs'ta muayenesi var, bir zahmet onu da yaptırıver.
Geçmiş olsun, çok kötü bir tecrübe
Sağol İrfan abim, benim başıma geldi, inşallah sizlerin başına gelmez.
çok geçmiş olsun... umarım sağ salim bulunur...
Hasan abim sağolasın ama hiç ümidim yok.