...1- Km hız göstergesi aracı çalıştırdıgımda rolantinde 20 km de gösteriyor.Haliyle giderken fazla gösteriyor.Sıkıntı nerede olabilir?(Km sayacı çalışmıyor.Forumdan edindiğim bilgilere göre kesin dişliler bozuk.)
Hız göstergesinin sıkıntısı kilometre teli olabilir.
2- Motorun yağ çubuğu giriş yerlerinde yağ birinkitileri gördüm.Yağ çubuğundaki plastik biraz gevşek gibi geldi.O kısımlarda başka yerlerden yağ kaçırma ihtimali varmı?Birde motor yağı kaç numara oluyor ne önerirsiniz?
Yağ kontrol çubuğu satılıyor. Sağlamla değiştirilirse sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum. 135L yağı da 20W-50' dir.
3- Bir oto elektirikçisi aracın aküsüne ufak dedi.Ama yaşadıklarım haklı çıkarır gibi elektirikçiyi.Aracı çalıştırırken fan ışık vb benzeri şeyler açıkken marş tekliyor.
MArş esnasında aküden çok fazla akım çekilir. Bu anda diğer elektrikle çalışan aksamlar da açıksa akünün marşı bastıramaması kuvvetle muhtemeldir.
Araç çalışırken ve ışıklar açıkken sağ sol sinyal çalışıyor sellektör çalışıyor fakat dörtlülere bastığımda tiktak sesi gelmiyor.Sağ sinyalde ve sağ sinyal göstergesi direk yanıyor.Gündüz ışıklar kapalı iken sıkıntı yok.Akü 12 V 52 amperdir.Orjinalde böylemidir?
Sağ farı kasaya sabitleyen cıvatalardan birinin üzerine şaseleri de bağlıdır. Pas, oksit, ...vb. nedeniyle temessızlık olabiliyor ve bahsettiğiniz sıkıntıyı yapabiliyor. Elinizden geliyorsa, temizleyip deneyebilirsiniz.
4- Normalde bütün araçlarda arka stoplardaki beyaz lamba geri vites lambasıdır.Benimkinde ise park ve ışıkları açtığımda sol beyaz lambada yanıyor.Sağ beyaz lamba ise yanmıyor.Geri vitesde ise hiç bir değişiklik olmuyor.(İçini söküp bakmadım daha.Kablo boşta olabilirmi acaba?) Beyaz lamba niye yanıyor?Orjinalde böylemi?O zaman geri vites lambası nerede:)?
Beyazlar geri vites lambası dediğiniz gibi.
1- Sol tarafın sürekli yanması şase sorunu
2- Sağ tarafın yanmaması ise ya ampul patlak ya hatta sıkıntı var
olarak yorumlanabilir.
5- Aracım benzinli olup arasıra kara duman attırıyor.Bu esnada içeriye keskin bir benzin kokusu ve göz yaşartıcı bir duman geliyor.Aracı düşük devirli kullanıyorum.Bundan kaynaklanabilirmi? Yoksa karbüratörde benzin yakmama gibi bir sıkıntımı oluyor.En kötü ihtimal ise motor gidik olabilirmi? Motorcuya gösterdim orta dedi..
Kara dumanı fazla benzin yaktığında yapar. Karbüratör temizliği ve ayarları, ateşleme sisteminin kontrolü çok önemlidir Favorit motorunda.