Kullandığım VAG grubu D sınıfı araçlar ;
2006 Passat 2.0 TDİ Manuel Vites (Kendi aracım, 6 ay kullandım, 25.000- 30.000 km arası yaptım sattım)
2010 Passat 1.4 TSİ DSG (bir yakınımın aracı)
2011 Passat 1.4 TSİ DSG (bir yakınımın aracı)
2012 Passat 1.4 TSİ DSG (bir yakınımın aracı)
Ayrıca aracımı almadan önce bütün D sınıfı araçları bayide inceledim ve kafama yatan araçlar ile test sürüşleri yaptım.
2006 Passatta yol sesi çok fazla vardı, lastiklerim Michelin olmasına rağmen araç 140 km'den sonra rüzgar sesini içeriye ıslık şeklinde uğultulu olarak alıyordu,
Bunda aracın dört yaşında olmasının etkisi de var tabi,
Bir önceki kasa olan B6 2010 ve 2011 Passat TSİ DSG şanzıman ile bugün kullandığım aracım olan 2011 Skoda SuperB manuel vitesin yol sesini içeriye alması aynı, aralarında hiç bir fark yok bana göre.
Güncel kasa olan 2012 Passat B7 yol sesi ve yalıtımı konusunda hem Skoda SuperB'den hem de bir önceki kasa Passat B6'dan daha başarılı.
Sonuçta Skoda SuperB'de abartıldığı gibi bir yol sesi ve yalıtım sıkıntısı yok,
Aksine pürüzsüz ve düzgün asfaltta yol sesi yok, motor sesi ise var, ancak bu da kulağa hoş gelen, rahatsız eden bir ses değil.
Bozuk yollarda ise Skoda SuperB'de D sınıfı bir araçta olması gerektiği kadar yol sesi var ki ; bence bu ses premium marka kabul edilen Mercedes, Bmw ve Audide de olur, belki biraz daha az, belki aynı.