Arkadaşlar sıfır mı ikinci el mi Skoda SuperB almak isteyen ve kararsız kalan arkadaşlarımız olabiliyor.
SuperB alacak arkadaşlara hem yol göstermesi hem de yardımcı olması açısından bu konudaki düşüncelerimi sizlerle de paylaşmayı da uygun gördüm ;
İkinci el araç almayı düşünüyorsanız araç alırken 1. kural ;
Kimseye güvenmeyin, kendinize bile.
Piyasa zaten çok kötü durumda, o yüzden çok ciddi bir araştırma yapmak durumundasınız.
Yapacağınız ilk şey aracın trafiğe hangi tarihte çıktığını öğrenmek olmalı,
Sonra satıcıya rutin soruları sorduktan sonra aracı özel serviste değil, YETKİLİ SERVİSTE kontrolünü sağlamak.
Aracı almaya karar verecek olursanız satıcıya şunu demeyi de ihmal etmemek gerekir ;
"Aracın herhangi bir yerinde sizin bahsetmediğiniz bir boya ya da arıza olursa ben bu aracı almam, kontrol parasını da ödemem, siz ödersiniz".
Adam kem küm ederse bilin ki bu aracın bir yerinde size söylemediği bir şey var, yine de almayı düşünüyorsanız yaptırdığınız kontroller sonrası aracın ufacık bir yerinde satıcının size bahsetmediği bir boya ya da arıza olursa,
Satıcı da “ Ben bilmiyordum da, şöyleydi de böyleydi de" derse yine bu araçtan uzak durun, almayın aracı.
Bu arada aracı görmeye gittiğinizde aracın her yerini iyice inceleyin ;
Aracın kaportası bakımlı mı, içi nasıl, temiz mi, araç temiz kullanılmış mı, koltuklar lekesiz mi, bunlara iyice bakın.
Temiz bir kullanıcı aracını temiz tutar,
Aracın koltukları kirli, aracın kaportasında, sağında solunda, her tarafında belli belirsiz çizik varsa, ben yine bu aracı tavsiye etmem ki böyle bir araç sahibi tarafından gelişigüzel kullanılmış demektir.
Araç kontroller sonrası temiz çıktı, araçta sizin içinize sindiyse ;
Ne yapıyoruz, hemen aracı alıyor muyuz ?
Durun, durun, acele etmeyin, hemen aracı almayın, yapılması gereken bir iki şey daha var.
Acentenizi arayın;
Aracı PLAKASINDAN, ŞASESİNDEN ve MOTOR NO’sundan sorgulatın.
Telefondan yaptığınız sorgulamaya güvenmeyin, çünkü aracın plakası değişmiş olabiliyor, sonra plakası değişmiş pert araç yapılan kontrollerde sağlam çıkıyor.
Bunu da bilerek yada bilmeyerek sigortacılar aracı kaydederken aracın şase no’ sunu bir numarasını hatalı giriyor, ondan sonra araç al sana tertemiz araç
O yüzden sorgulamayı mutlaka PLAKA, ŞASE ve MOTOR üzerinden yaptırın, birini bile atlamayın, bu konu çok önemli.