Torrentialrun,
Siz de Nedim Bey ve benim gibi Passattan sonra SuperB sahibi olanlardansınız.
Önceki aracım 2006 Passat TDİ Comfortline idi.
Yanlış bilmiyorsam Nedim Bey de, ben de ikimizde yeni kasa Passat için kaparo verip daha sonra yeni kasa ( B7 ) tasarım açısından hoşumuza gitmediği için ve araçta yapılan bir iki olumsuz değişiklikten dolayı kaporamızı geri alarak SuperB sahibi olduk.
Passat kötü bir araba mı, hayır, çok iyi bir araba.
Bizim Passattan vazgeçmemizin en önemli nedeni dış tasarım, hala beğenmiyorum tasarımı.
Bu sınıfta bir çok marka ve model zaten belli bir kaliteye sahip, kalitesiz araç üretilmiyor.
Avensisten tutun, Citroen C5’ine kadar hepsi D sınıfında olması gereken temel kaliteye sahip.
Ancak Alman araçları konfor ve detaya çok önem verdiğinden ve bu sınıftaki bir aracın kullanıcı kitlesi performanstan daha ziyade konfor ve donanıma önem verdiği için tercih Alman araçları oluyor, en azından ben öyleyim.
SuperB’i almadan önce neredeyse tüm D sınıfı araçları test ettim.
Test ettiğim araçlar arasında bana en yakın gelen araçlar SuperB, İnsignia ve Ford Mondeo idi.
Honda Accordu da çok beğeniyorum, ama onu sırf motor hacminden dolayı eledim, ( 2.200 motor )
Passatı eleme nedenimi zaten biliyorsunuz.
İnsignia hem iç, hem de dış tasarım açısından çok hoşuma gitti, doğrusu öylesine bakmaya gittiğim bir araç idi, ama umduğumdan fazlasını buldum.
Ancak aracı dar, basık ve arka diz mesafesinin az olmasından dolayı eledim.
D sınıfı bir araç geniş olmalı, aracın sportif ve donanım olarak dolu olması güzel ama arka diz mesafesi benim bu aracı elemem için yeterli bir nedendi,
Bir de ayrıntı sayılabilecek yerlerde kalitesiz malzeme kullanmışlar, bunlar da gözümden kaçmadı.
Araç genel olarak başarılı ve tercih edilebilecek bir araç, yalnız bana uymayan bir araç.
Ford Mondeo ise dış tasarım açısından beğendiğim bir araç.
İç tasarımda ise içerdeki krom fazlalığı beni bu araçtan hemen soğutan bir fazlalık.
Daha sonra makyajlama yapıldı, içerdeki krom fazlalıkları kaldırıldı, bu kötü görüntü değiştirildi diye biliyorum,
Krom fazlalığı belki bazı arkadaşların hoşuna gidebilir, ama benim hiç hoşuma gitmiyor, bu aracı elememin en önemli nedenlerinden biridir bu.
Araç seçiminde çok detaycıyımdır, hoşuma gitmeyen bir detay, bir ayrıntı olursa aracı elerim,
Bunda dış ve iç tasarıma çok önem vermem de çok etkili oluyor.
Araç önce gözüme, sonra aklıma hitap edecek.
Ha aklıma gelmişken bir de Hyundai i40 var,
Hala Türkiyeye gelmedi bu araç,
Bu araç Türkiyede olsa mutlaka gider, test eder, öyle karar verirdim,
SuperB’e gelince ;
2009 yılından beri bildiğim ve çok beğendiğim bir araç.
İlk görüşte aşk diyelim buna biz.
2009 yılında ikinci eli ve prestji yok diye vazgeçtiğim bir araçtır SuperB.
Kısmet geçen seneymiş.
Passatın tasarımını beğenmeyince zaten öteden beridir çok iyi bildiğim, prestij konusunda çok yol kateden, iyi bir çıkış yakalayan ve kafama yatan bir aracı Passattan vazgeçerek aldım.
Çokta memnunum ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum,
Binebildiğim kadar bineceğim, inşallah sözümü de tutarım.