0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O işin zamanı genelde sana bağlı olmuyor Tesadüf, kader, şans, adını sen koy, muhtelif faktörler
bu soruya farklı farklı cevaplar aldım.Peygamber efendimiz her iki elinede taktığı görülmüş. Sizlerin yorumları nedir? Özellikle Muhammet hocamın yorumu?
Yüzük meselesini artık ideolojik görüşe indirgeyen bir zaman dilimin de takmamayı yeğlemek insanı psikolojik olarak rahatlatıyor. :ok: Varsın seni bekar sansınlar:++:
Direksiyon asinacak diye çekincem var sadece yoksa takmakta Problem yok :++: Gerçi şimdiye kadar hiç takmadigimdan zor alıştım ama alıştım
Avusturya'da nikah yüzüğü sağ elde, ilginç Eve gelince ilk iş saat ve yüzük çıkarırım, tatilde hiç takmam ikisini de. Sevmem kolye, yüzük, takı vs. kendimde...
Şahsi fikrimi soracak olursan takma derim.Anadolu kültüründe nişan sağ, evlilik ise sol elin 3. parmağına takılır.İslami açıdan bir çok soru ve cevap şeklinde ele alınmış şekli ise aşağıdaki linkte yer alıyor. Bu arada 5 yıllık evliyim nişan günü nişan yüzüğünü ve düğün günü de evlilik yüzüğünü toplam da 5 saat anca takmışımdır. Takı bana ters, o nedenle İyi forumlar :ok: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?aid=1543
Çapraz ateşe bilem alırız.:rm::hanz::adm::kro::xx:
Görürüm, hatırlatırım ileride, dalga da geçerim hem de :++:
Kesinlikle öyle... Buldun mu yapış paçasına, bırakma
parmağa takılan, bacağa dolananların hepsi boş.Insan evlâdı evlilik yüzüğünü kalbine takar.
hocam sol el genelde lavaboda felan temizlik işlerinde kullanıldığı için dinen sağ el daha doğru diye soyleyebiliriz.( siz muhammet hocama sormuşunuz ama adaşız sorun olmaz heralde )
Light diyenleri kendi evlerinde görmek lazım :hhh: :hah: Dışarıda kurt, evde kuzu :haha: