arkadaşlar kısaca şunu söyleyebilirim. Mersin akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer santralın yaklaşık 25 km kadar yakınından ecemiş fayı geçer. bazı çalışmacılar tarafından bu fayın Toroslar'ı da keserek kıbrıs'a kadar uzandığı düşünülmektedir. etkin ve büyük bir faydır. kırılması halinde çok büyük risk teşkil edebilir.
benim asıl korkum santarlı ve derpemlere gerçekten dayanıklı binasını yapıp yapamayacağımız değil. çünkü biliyorum ki istersek yaparız. benim asıl korkum denetim aşaması. çıkar uğruna, biraz daha fazla para kazanmak adına denetimleri yalandan yapıp çürük bir santral inşa edersek olacaklardan korkuyorum. ayrıca inanılmaz bir atık sorunumuz olacak. nükleer atıklar yüzyıllarca çevresine radyasyon saçar. biz zaten yakıtı dışarıdan alacağız. yani gene enerjide dışa bağımlı olacağız. peki biz bu yakıtı kullandıktan sonra artık radyoaktif maddeyi ne yapacağız?
insan hayatının alabildiğine ucuz olduğu ülkemizde, ülkenin başbakanı radyoaktif tehlike ile tüp gazı bir tutarken gerekli önlemlerin alınarak bu artıkların nerede ve nasıl depolanacağı ise çok daha büyük bir soru işareti