Hayır uğurcuğum öyle değil,ben bu koulara ne kadar aşinasın bilemem ama şöyle diyeyim beni amcam var eğitimci dost tv de proğram sunuyor o ve başka bir kaç arkadaşım birde yazar bir dostum var onlar teşvik ettilerdi bende acaba mı diye sürekli düşüdüm,kararsızlığım acaba bu bilgi dünyasın bir kirlilik mi olur yoksa bir katkı mı olur,bu kouda karar veremiyorum biraz çalışacağım bakarım olursa devam değilse bırakırım.
esas konusu şu;islami konularda mesela bir mezhep abdest alınırken ayakların yıkamasını şart koşarken bazılarının mest edilmesi gerektiğini söylemesi.bu neden böyledir kaynakları aynı olmasına rağmen farklı görüşler neden ortaya çıktı,çıkış sebeblerini irdelemek ve refansları nereye dayanıyor,sağlam mıispekülasyonmu yapıyorlar,işgüzarlıkmı yapıyorlar.arka planı hakkında çalışmalarım olacak.acizhane bu fakiride son tahlilde görüşünü ortaya koyarak sonucu okuyucuya bırakmayı düşünüyorum.
mesela bir konu daha;mesela bayanların özel hallerinde namaz kılınması ruhsatla serbest hale gelmiştir.Ama bu serbestiyet o kadar ileri boyutlara ulaşmış ki, camiye giremez,kur-an okuyamaz,kur'an-ı okumayı bırak dışına dokunamaz bile,kabeyi tavaf edemez(düşün kadın ömründe bir hac yapacak tamda o esnada malum rahatsızlık belirdi yandım gülüm keten helva,gerçi burada zorunlu olduğu için ruhsat verilmiş ama aslında hiçde öyle değil)oruç tutamaz gibi aslı astarı olmıyan fikirlerin geldiği yerleri ve kaynaklarının sağlamlığı konuları irdelemek.bilmem faydalı olurmu?sizlerin kanaati nedir bilemem.detaylıng forumunda bunların işi olmaz dersiniz ama hiç olmazsa konusunu söylemiş olayım dedim.
belirteceklerim yazınızı okuyunca bende oluşan ilk izlenimlerdir...
bence kitap yazmak birilerinin teşvik etmesi ile yapılacak bir iş değildir.
yazdığınız her harf teşvik edeni değil sizi sorumluluk altına sokar.
tamam burası bir forum ve yazarken hepimiz noktalamaya, imla kurallarına çok dikkat etmiyor olabiliriz ama en azından mesh etme işlemine mest etmek derseniz yazacaklarınızın doğruluğu konusunda şüpheye kapılırım doğal olarak...
kaldı ki konu son derece hassas bir konu...
islamiyet, üzerinde yorum yapılacak, fikir yürütülecek bir din değildir...
tek bir doğrusu vardır ki o da yazılı basılı olarak heryerde ulaşılabilir durumdaki kuran dır...
tahsilinizi bilemem ama bu konuda kitap yazabilmek için ilahiyat mezunu olmak zorundasınız bence...
derleyip toparlayacağınız bilgiler de daha önce ne kadar araştırıp öğrendiği bilinmeyen kişilerin şahsi yorumları olacak belki ve sizin derlemenizi okuyacak olan ve doğruluğuna inanacak olan birilerini de bilmeden hatalı kaynaktan dolayı yanlış yönlendirmiş olacaksınız ki bunun da vebali altından kalkılamayacak kadar büyüktür bence...
son olarak da bu işi ilmini okumuş kişilere bırakmak daha sağlıklı olur BENCE...
amacım sizi yargılamak değil yanlış anlaşılmasın, sadece fikirlerimi dile getirdim...
bu işe kalkışırsanız da allah kolaylıklar versin derim sadece...