Bende nissan diye sandım ilk bakışta
Güzel alet, ama dashboard çokta beğenimi kazandırmadı bu fotoğrafta..
Mercedes'te kendimce 3 eksiklik görüyorum:
1-ön orta panel(klima ayarlarının bulunuğu yer ve üstü) çok kalitesiz görünüyor,renault gibi.Plastik delinerek boşluklara düğme doldurulmuş.E serisi de öyle çok ilginç.Bunu mercedes'in küresel krizden kaynaklanan global zararına bağlıyorum.Ama 2010 itibariyle kâra geçen firmanın 2012 makyajı böyleyse,yuh yani.45-75bin euro araçlar bunlar..!
2-Aracın -C serisi- arkadan görünüşü çok sarkık ve eblek duran farlar;tam anlamıyla berbat.Araç modası arka farları yataylaştırıp boyuna uzatırken,mercedes yavanlaştırıp uzatıyor.Bu da SuperB'te de eleştirdiğim ön haşin görünüşü arkadan darmadağın eden bir hale sokuyor,maalesef...
3-Düşük hacimli motorlardaki mercedes'in başarısızlığı.
2.0cc ve üstü motorlarda düşük emisyon,yüksek tork ve güç değerlerine ulaşan firma düşük hacimli motorlarda bunu başaramıyor.Makyajlı kasalarda kullanılması beklenen 1,6cc 180ps lik veya buna benzer olan motorun üretimi yetişmediğinden 1.8cclik motoru 1,6cc fiyatından vermeyi bile düşünüyolar.Bir satış koordinasyonsuzluğu da söz konusu.
Sonuç:
Kim ne derse desin premium sınıf araçların düşük hacimli motorları,nabza göre şerbet vermekten başka bişi değil.Halk istiyor edebiyatı, yani,başka anlamda.
Otur 1,8cc lik motorunun 1800-4600devir aralığını esnet, 270nm torku 350nm üstüne çıkarmaya bak.
Bırak bu fani işleri;dermişim:bnn::bnn:
2.sonuç:Ben ne dersem diyim,
kardeşim bu mercedes!!! ölüsü bile yeter !!!
diyenleri duyuyor gibiyim:kork1::kork1: