kaputu açtığımda orada shell logoso ve markası var sanırım onu tavsiye ediyor skoda fabrikası.5-30 yağ ne kadar 5 lt si?
servise gittiğin zaman bakımdan sonra ayarlar sıfırlandığında yeni yüklemede 10.000km veya 1 yıl bakımı diye ayar yapılmıyormu yoksa 15bin km de mi servis ışığı yanıyor,yani ben bir yılda anca 6-7bin km yaptığım için bende farketmez herhalde yağın kalitesi.ama araç için farkeder herhalde.
Hocam, yetkili serviste resmi bakım aralığı ne ise ( Km. ve yıl olarak ) o değerleri girerler. özel servislerde genelde tam sentetik yağlar için 15.000 km. girer. yani servis ışığı fabrikadan proğramlı olarak her seferinde otomatik yanmıyor. bakım yapan servis bir sonraki bakım aralığını o anda proğramlar ve ne değer girdiyse o değerlere göre ışık zamanı yaklaştığında ikaz vermeye başlar.
ben de senin gibi yılda 7-10.000 km. yapıyorum ama yine tam veya yarı sentetik kullanıyorum.
sizin arabaya tavsiye edilen yağ 0-30. o yağ da zaten genelde tam sentetiktir.
az km. yapıyorum diye yağın kalitesinden pek ödün vermeyin, en az yarı sentetik yağ kullanın. arabanın motorda dolaşan kanı ve motoru koruyan yağdır. normal yağ ile yarı sentetik yağ arasında %30 tam sentetik arasında %50-60 fiyat farkı olur ama fazlası ile değer.
siz arabaya ne kadar bakarsanız araba da sizi o kadar az üzer.
0-30 yağın 5 lt.si tahmimen 100 lira civarındadır.
az km. yaptığınız için reklamı bol fiyatı yüksek yağ yerine reklamı olmayan ama belli kalitedeki yağlar biraz daha ucuzdur ama kaliteleri iyidir. BP, Petrol Ofisi, Shell, Valvoline, Gulf vs. gibi bu yağlardan kullanabilirsiniz.