arabanın donanımlı olmasını istiyorum aslında bazende donanımı boşver model yüksek olsun diyorum acaba eleganc ile clasic arasında ne gibi konfor ve fark var... birde bu oktavia larda tüp takılmayan modeller varmış bu hangi seri acaba?
mesela mpi ile fsi arasındaki fark nedir?
benim aldığım octi 1.6 fsi elegans ben aylık ortalama400-500 km arası yolculuğum oluyor yazın 800km yi buluyor onun için ben benzinli tercih ettim şimdi şu günlerde 8-10 km yolda 6.7lt uzun yolda şu ana kadar en düşük 6.1 lt ye kadar düşürebildim 100km de yakıt ortalamam.ilk aldığım zamanlarda 3 şubatta falan o zamanları kısa yolda 8lt yi gördüm,geçenlerde en son 18 km çoğu dik rampada 9.5 lt gördüm.Ben şu anda yakıtından memnunum.
Lpg takılıp takılamama konusunda mpi motora göre yeterli tasarrufun yapılmadığı veya verimli olup olmadığı hep kuşkuludur.Takılmasına takılıyor en düşük versiyou 2500 tl lpg kit dönüşümü fiyatı.çok harika yakıt verilerini bulduğunu iddia edenler var ama ben bizzat taktıralarla görüşüp konuşmadım.
Lpg düşünüyorsanız fsi düşünme derim.
fsi yakıt verileri mpi ye göre 100km de 1-1.5 lt daha az yakıyor diye okumuştum ki veriler öyle diyor yakıt özelliklerinde.bende onun için aldım.fsi motor olarak çok hassas bir motora sahip daha 2 aylık bir kullanıcıyım ama şu ana kadar motordan veya performansından bir şikayetim yok.Ama öyle aman aman mpi motora göre ciddi bir performans farkı yok.mpı 102 ps fsi 115 ps.
fsi hassas motor olduğu için ben 97 oktan kullanıyorum.
elegans diğer klasik donanıma göre ciddi farklar var.fark olarak ön arka kol dayama,ön kol dayama soğutuculu,yağmur,far,park sensörleri,multifonksiyonel direksiyon,cc,10 iarbag veya perde hava yastıkları,torpido gözü soğutmalı,uzaktan kuamndalı cam açma kapama,kendiliğinden kararan iç-dış aynalar,camlar otomatik 4 adet,dijital klima arka bölmeli,geniş ekran yol pc aklıma gelenler bu kadar.çelik jant 16 inc jantlar.
« Son Düzenleme: 31 Mart 2011, 12:55:07 Gönderen: fenomen »
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ