0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ABS' nin zaten aracı kontrollü durdurmaya kızaklamadan durdurmaya yaradığını biliyorum Benim derdim sık sık ABS'nin devreye girmesinin hangi etkenden kaynaklandığııdır.. Pazar günü deneme yapacağım zaten..O zaman belli olacak ..
yol durumu lastık durumu ve sıcak soguk lastıkle dıskler buna sebep olabılır kanısındayım.ama abs arabayı erken durdurmaz sadece manevra kabılıyetı ıle durmana yardım eder.arada ben denerım abs çalısıyormu dıye panık fren yaparım ılk etapta sankı durmayacakmıs gıbı gelıyor ama duruyo.
ben abs frenin 100km/ h da panik frende 38-42 m de durduğunu okumuştum.normal frenli araçlarda ise 100 km hızda 70 m ye kadar anca durduğunu okumuştum.yani abs anti blokaj sistemini yerine getirirken hızda da mesafeyi kısalttığını okudum,yanlışsam düzeltin.
hız konusunda Baki Kaptanıma katılıyorum. birde şu izlenimimi paylaşayım, kışın ultra yavaş giderken, mesela 10 la, frene koyup hafif hafif buzda metrelerce sürüklendiğimi bilirim, kııyyyyyykkkkk diye resmen kayıyordu ama ABS devreye girmiyordu???