Üstün körü konuyu anlatmak babında çeviri;
evet erkek arkadaşım 3000dolara 96 model chrokee aldı üzerine 2500 daha harcayıp motoru rektefiye etti ve bir sürü modifiye parçası taktırdı. İşçilik ödemeyi kabul etmediğinden bütün işi kendi yaptı.
Şimdi motorun tekrar rektefiye edilmesi gerektiğini fark etmiş ve yaklaşık 700 dolar daha harcaması lazım.
Bende ona satmasını söyledim.
bu konuda ne düşünüyosunuz ?
----------------------------------
ne düşündüğümü istiyosun,tamam
kapa çeneni. adamın karısı değilsin tamir parasını ödemeyeceksin. adamın parasıyla ya da jeepiyle ne yaptığı seni hiiç ilgilendirmez. senin gibileri iyi bilirim önce "sat şu jipi bir sürü masraf çıkıyo" sonra "hayır hatfa sonu beni alışverişe götürmen lazım arkadaşlarınla takılamazsın" ondan sonra "aaa aman tanrım hamileyim nasıl oldu bilmiyorum"
sen hayal yıkıcısın bir erkeğin hayallerini bitirirsin. geleceğini çalarsın bir sürü bebek ve yüklü bir borçla "vay mnk bu hale nasıl geldim" dedirtecek duruma getirirsin.
gerçekten yardım etmek istiyormusun?
işte yapman gereken.. yerel kütüphanene git (içi kitap dolu büyük bir bina) motor rektefiyesi ile ilgili kitapları karıştır ANLAYANA kadar tekrar tekrar oku.
sonra git motoru çıkarıp tamir etmesine yardım et. saçını at kuyruğu yap eski bir pantolon giy ona ingiliz anahtarını ver ışığı tut..
yorulduğu zaman git hemen yemek hazırla kahve yap sıcak çuku yap ama bira verme (bira iş bitince)
gün bitip ikinizde yorgunluktan öldüğünde onu duşa çek masaj yap kurula yatağa at. sonra ertesi gün yine çalışın.
motor rektefiyesinin yavaş ve metodik bir süreç olduğunu anlamasını sağla. her aşamanın cerrahi bir müdahale gibi mükemmel olması gerektiğin anlasın.
eğer kendiniz halledemeyeceğiniz bir şeyle karşılaşırsanız başka birinden yardım iste.
güzel misin? kısa bişeyler giy jeep satıcısına git ve ordakilere erkek arkadaşının durumunu anlat ve ne yapmanız gerektiğin sor.
işe yaramayacağını mı düşünüyorsun tekrar düşün. biz erkekler güzel kızlara yardım etmeyi severiz (erkek arkadaşları olsa bile, belki bir kızkardeşi ya da arkadaşı vardır)
ne yaparsan yap SAKIN sızlanıp şikayet etme. bir tek kötü söz söyleme. "aaa tırnağım kırıldı" eğer kırıldıysa ya da parmağın kesildiyse kapa çeneni ve kendin hallet.
son derece iyimser olmalı ve bu yolun her adımında onu cesaretlendirmelisin.
benim düşüncem bu.
peeh yoruldum la