"26.000 kcal/h yoğuşmalı " boylermi-kombimi?
doğalgaz yok... kazan aldım 45000 lik... termodinamik... daire girişine ana hat getirildi... kazan kurulu... kaba sıva bitti... ince sıvayı yapıp şap atılırken borular döşenecek... 172+172 iki kat... biri benim biride anne baba mın... boyler 2 dairelik olacak...
yapalım bi düzce buluşması daha
Benim dediğim kombi.
Doğalgaz yoksa kazanı bağlarız..Yakıt fuel-oil mi? Mazot mu?
Tesisatı plastikmi yapacağız
Radyatör ölçülerini kim belirledi?
kaç kişisiniz Beytullah abi içerde
3 gardaş+2 ebeveyan:) toplam 5 kişi 145 m2 de yaşıyoz :++:
bu işi anlamadım, çeşmenin ağzında duran su nası ısınık kalıyor?
bu boyler denen gavur yapısı boiler'dan mı geliyor, yani kaynatıcı? içerdeki su hep kaynayık mı oluyorda, çeşmeye kadar su iletkenliği ile ısıtılıyor muda? falan?
Boiler, aslında sıcak su ısıtıcısı demek.
Boyler ise dilimize böyle geçmiş.Kullanım suyunu sıcak tutmak için izolasyonlu bir büyük depo yani.Kombi tarafından denetimli pompa ile sıcak su pompalanıyor.Evdeki çeşmede genelde iki tane hat olur.Biri,sıcaktır diğeri soğuktur normalde.Ama bazı sistemlerde bypass denen 3.bir hat bulunur.sıcak su hattına paraleldir.Ve pompa devrede olduğu müddetçe sürekli sıcak su hatta döner.Çeşme açıldığı anca sıcak su akmasının mantığı budur
İleride kendi evimi dizayn edeceğim zaman bu ince ayrıntıları mutlaka kullanacağım
Daha neler var neler :hhh:
Kombi dediğimiz ise sıcak su üreten cihaz.Hem kullanım suyu hemde ısıtma sistemi.
Ama avrupada kombi desen anlamazlar.Onlarde Boiler olarak geçiyor.