Fabia 1 Special var bende de. Şimdi birkaç arkadaşında aynı şeyleri belirttiğini görünce sıkıntının ortak olduğunu anladım.
- Direksiyonu özellikle manevra/park sırasında, küçük alanlarda dönerken falan kesinlikle hidrolik direksiyon performansı vermiyor. Megane, Toyota, Passat v.b arabalarda çok rahtlıkla park sırasında tek el avuç içi ile çevirebildiğim direksiyonu benim arabada yapamıyorum, en azından o serilikte asla olmuyor, kolumu yoruyor resmen. İki elle sorun yok tabi, cayır cayır dönüyor ayrı mesele. Bunun aslında ayarını yaptırmak mümkün, daha yumuşak ayara getirmek ama bu seferde pompayı zorladığı için yanaşmıyorum fazla, fabrikasyon ayarda kullanıyorum.
- Korna zamanla sertleşiyor, airbag kısmı ya sağa ya sola zamanla yaklaşıyor ve direksiyonun ana gövdesine çok yaklaştığı için basmakta bile zorlanabiliyor insan. Kaç defa hızlı biçimde basmam gereken yerde basmadı korna bu yüzden,zor durumda bile bıraktı.
-Ön direklerde tasarım sorunu var (günümüz araçlarında bu oluyor gerçi, iç hacmi genişletmek için çok yatık ve uzatılarak tasarlandığı için meydana geliyor), sol tarafta feci kör nokta bırakıyor, kaç defa yayalarında vurdumduymazlığı sonucu can sıkıcı durum atlattım, reflekslerim kurtardı her defasında.
- Zaman zaman meydana gelen iç sesler, bazen bir uçak konforunda bazen takır tukur, sağı solu belli olmuyor. Biraz sağına soluna vurunca azaltıyorum sesi tabi.
- Koltuklarının sertliği maksimum 2-3 saatlik aralıksız yolculuğa uygun, sonrasında ağrıtmaya başlıyor, mola şart.