Hayırlı olsun güle güle kullanın, ne diyim.
Lakin buraya çok genç arkadaşlarımızda geliyor, okuyorlar. Gençliklerinin vermiş olduğu heyecanıda var, yazmadan duramadım açıkcası. Hani görür bakar, aa böylede oluyormuş bak ne güzel der yapmaya kalkar, yapmayın! demek için yazıyorum, boynumun borcu bunu belirtmek.
Helezonlar kesilmez, biçilmez, ışıl işleme tabi tutulamaz! Size belki sadece görünüş sağlar birde düşen ağırlık merkezinden dolayı yol tutuşunun iyileştiğinin psikolojik etkilerini verir o kadar. Yapılan işlem çok yanlış ve tehlikeli açıkcası. Araçlarınızın mevcut üreticiler tarafından üretilmiş spor helezonları varsa alın onları takın -ki sizinde aracınızın mevcut bildiğim kadarıyla üstelik, benimde aracım 50 mm düşük yıllardır, lakin üzerinde Eibach helezon kullanıyorum. Aracınıza uygun spor helezon yoksa standart kullanmanız bu şekilde kullanmanızdan çok daha sağlıklıdır. Standart helezon ile spor helezonların arasında ciddi farklar vardır, sadece görünüş sağlamazlar, amaçta o değildir zaten. Fiziki kalınlıkları bile farklıdır, açılıp kapanma hızları farklıdır, yeni nesiller progresive yapıya sahiptir üstelik.
Neyse, daha uzatmadan, umarım hiçbir aksilik çıkmadan kullanırsınız, yolunuz her zaman açık olsun. Ben doğru olanı söyleyeyimde kalmasın üstümde.