şu superb'İn mi arkası geniş latitude'un mu davası internette baya dolanıyor, hatta donanımhaberde sayfalarca kavga dövüşü var.
Ankara'da oturanlar muhakkak biliyordur, Konya yolu üzerinde Renault Neziroğlu var, karşısında da Skoda And Oto. önce Renault'a gittim, Latitude'a oturdum. daha öncede incelemişliğim vardı ama bu sefer karşı binalardan kıyaslama şansım olduğu için tekrar sağını solunu içini dışını kurcaladım. şöför koltuğu bana göre biraz gerideydi, elektrikli olduğu için ayarlayamadım, ama öne çeksem çeksem 2 parmak kalınlığı kadar öne çekerdim, daha fazla değil. sonra geçtim arkaya, diz mesafesine baktım, hatta fotoğrafını da çektim telefondan kıyaslamama yardımcı olsun diye.
sonra yolun karşısına geçtim Skoda'ya. Superb'e bindim, şoför koltuğu tam bana göreydi, ne önde ne arkada. sonra geçtim arkaya oturdum, telefondaki fotoğrafa bakmama bile gerek kalmadı kıyaslamak için, insan gözünün çok rahat ayırt edebileceği şekilde arada fark var. yani latitude'un koltuğunu 2 parmak öne çeksem bile hala superb önde, çünkü elimle de dizimden itibaren ölçtüm ikisini, Superb kesinlikle önde.
teknik verileri neye göre yazmışlar çizmişler bilmiyorum, ama göz ve nizam olarak gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum kesinlikle. hatta o derece iddialıyım ki bir dahaki sefere yanıma bir arkadaşımı da alıp metreyle falan ölçücem