bir çok insan kapı açmayı bilmiyor ama bir çok insanda kapının menteşelerinin otomatik gibi açıldığını bilmiyor hafifden açayım derken ve sağlam tutmadıysa kapı hoop kendiliğinden açılıyor. Ve "tık" sesi yandaki arabaya vurmuş. birde avm otoparklarındaki çizgilere uymayan insanlar var... senin için iki tane çizgi var onun ortasına arabnı koy işte neden çapraz girersinki be adam ya da kadın...
ama bu onların suçu değil eğitimsiz insan çok fazla (eğitim derken tahsili kastetmiyorum) üniversitelerin bile diploma matbaası gibi kullanıldığı bir ülkede ehliyet almak çokta zor olmasa gerek... Zira ben ehliyet alırken hiç kursa gitmedim bir kez evrakları verdim sonrada araba sürdürdüler siz biliyosunuz gelmenize gerek yok dediler..
neyse bu kadar olumsuzluk varken birde geçim sıkıntısı var değil mi? insanımız, biz, ne kadar da tahammülsüz olduk en ufak bir şeyde sinirlenip nasılda kızıyoruz... eminim kapısı çizilen arkadaş "o kapıyı çizeni bulursam ağzına s...." diyordur ve orda olsa kesin kavga çıkar... sonuç kapı çizildi 1 ölü 1 yaralı v.s. gazetelere 3. sayfa haberlerinde bir günlüğüne meşur oluruz
bazen sabahları işe dolmuşla geliyorum servisi kaçırırsam
bir şey dikkatimi çekti hatta istanbulda 1 hafta kaldım iş dolayısı ile orda sabah vapurla karşıya geçmem gerekti orada daha çok dikkat ettim insanların çoğu gazeteyi tersten okuyor.. önce arka sayfaya sonra ön sonra iç... arka sayfada güzel bir manken oluyor genelde... bastırılmış duygular... onlar için 4. safya haberlerinde meşur oluruz...
Canım Türkiyemde yaklaşık 18 milyon silah varmış (tabanca) bilinen, ama bunların sadece 2 milyon tanesi ruhsatlı geri kalanları kim bilir nerde
tabi araştırmacı insanlar kim bili nerde demez değilmi araştırmışlar ve bulmuşlar Türkiye de silahların %98'i trafikte...
bunları niye söyledim?
hani olurya bir gün kapınız çizilir, çizen insanda ordadır... kızıp tartışmak yerine dışarı çıkıp bi gülümseyip yaptığının yanlış olduğunu ve daha dikkatli olması gerektiğini söylerseniz eminim hem siz sinirden delirmezsiniz hemde o 3. sayfalara bazıları için 4. sayfalara haber olmazsınız...gülümsemeyi eksik etmeyin...
Hiçbir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile. Gülümsemene kimin ne zaman âşık olacağını bilemezsin.
GABRİEL GARCIA MARQUEZ