bence yüceye gitmeden önce yapman gereken bişi var,aracınızla hususi olarak dur kalk yapmadan kullanacağıız bir yol güzergahı bulun ve sabit hızla cc ile yani normal devirli halde mesela 90 km hızla 5.vitesle 40-50 km gidin ve sonucunda pc ye bakın.burayada yazın değerledirelim eğer normal yakarsa ki normal olanı dur kalkı olmıyan düz yolda eğimsiz olursa 6 lt ile 6.7 falan olursa normaldir derim.sizin verilerinizide ş.i triptonik olmasına ve dur kalk eğim v.b nedenlere bağlarız olur biter.
hocam şimdi yol bilgisayarına baktım ve 100km 10.2litre tüketti gösterdi buda 40 kuruş demek oluyor aşağı yukarı :rock1:
ama bence bir sorun yok sahibinden.com aynı model aynı motor aynı vites olan arkadaşlarla bir çok msj cektim birisi 45 kuruş birisi 41kuruş birisi 43 kuruş diyenler oldu arkadaşlar.gecen gelen bir msj dada fsi motor ama manuel vitesli olan araç 45kuruş yakıyor dedi bana... yanı benim anladığım kadarıyla bu araç fazla yakıyor.... :++:
yapacak bişey yok fsi motorda 100% lpg olayı cıkana kadar benzinde gidicez =)
Eğer dur-kalklarda gaza biraz fazla abanıyorsanız fazla tüketim normal.Gaza sert ve fazla basmayın, olabildiğince düşük devirde kaldırın aracı. Bir de böyle denemenizi öneriyorum.
hocam gaza inan yavaş basmama rağmen bir kalkışım var anlatamam arkadaki kişi garanti kamatayı basıyordur bana =) o derece yavaş kalkıyorum önümdeki ekrana bakıyorum ne kadar cekiyor benzini 45 30 civarları arası yani siz nasıl kalkıyorsunuz bu araçla bilmniyorum ama ben emin olun cok inanılmaz yavaş kalkıyorum =)
bide arabaya sabahları ilk marşa bastığımda zor calışıyor coğunlukla gaza dokunmak geregiyor....servise falan gittim boğaz kelebeğini temizlemelerine ragmen böyle oluyor anlamış değilim bu sorunuda ?yenide bakım oldu 2500 km gittim yine değişen bişey yok sorun hep aynı...