Değerli yorumlarınız için sağolun, söz dinlettirdim sanırım 1 haftadır pırıl pırıl araba,
İnsanların davranışlarını değiştirmen zor. Bu durumda yapabileceklerini sıralıyorum.
1) illa ki araç evimin önünde duracak diyorsan ve aracını çok sık kullanmıyorsan yanmayan türden bir oto brandası al. Tavanı, arka bagajı, ön kaputu, sert cisimlerden korumak için büyük ambalaj karton kutulardan birer parça bu kısımların üstüne koy.(bunlar brandanın altında olacak) Tabii insanlar böyle bir uygulamaya tuhaf tuhaf bakabilirler:)
2) Aracını iki üç sokak ötesi demeyip kendine uygun bir yer bul.
3) Benim bir arkadaşım aynı dertten muzdaripti. Bir AVM nin kapalı park yerine aylık bir ücret ödeyerek aracını oraya koyuyordu. Bu yolu da deneyebilirsin.
Bulabildiğim tüm seçenekler bunlar.
Sitedeki hocalarım brandanın arabanın boyasına zarar vereceğini düşündüler, o yüzden aklıma yatmadı, komşularımız kiracı olmalarına rağmen bu kadar rahat davranabiliyorlar, biraz tehdit eder gibi konuştum bu şekilde devam ederse çıkartmayı düşünüyoruz, ama daha birşey yok, sizinde dediğiniz gibi son çözüm otopark
benim a5 in ön cama 6 ncı katın balkon köşe betonu düşmüştü hemde kışın otasında 5 parmak yukarı değse tavan kapı cam ne kadar masraf varsa çıkacaktı hemde arabaya takla atmış muamelesi çekeceklerdi.
allahtan sadece cam değişti.
ozamandır bina kenarlarına koymuyorum. hem allah göstermesin deprem olsa araban direk pert ve ilk etapta yatacak yer bile bulamazsın. bu nedenle araba park ederken bunlara lütfen dikkat edin. değil bozuk para dans eden insanda düşebilir. (sanırım geçen düştüydü.)
Tamamiyle haklısın abi ama durum bu, mahallede her arabanın yeri sabittir,biri birinin yerine çeksin laf oluyor bizim apartman önünü kullanmak zorundayım, diğer yerler daha beter benim sadece komşuların attıklarınla sorunum var işte
Eski arabama evet, kızı zorla evlendiriceklermiş 2.kattan benim arabanın üstüne
kız kaçmıştı arabaya baktım,birşey olmamıştı ama ufak bi panelde çöküklük vardı yağmur suyu birikiyodu. :haha: