0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar dört lastigede aynı miktarda mı hava basılıyo yoksa önler ve arkalar farklı miktarda mı?
standarsı 205-55-16 tip lastik için a5 ksa önler 33psi arkalar 32psi dır
Motor tipine göre değişiyor o veriler. Aynı kasa araçta dizel ve benzinli farklı basınç öneriliyor Skoda'da
Arkadaşlar biraz önce ortaca'dan geldim.gelirken Göcek mevkiine yakın bir yerdi hava basınç ünlem işareti çıktı hemen durdurdum aracı ve lastiklere baktımönde ki lastikde çok hafif var ama belli belirsiz ön ikisi hemen hemen aynı gibi.ama dün sol ön tekere yağ çözücü sıkmıştım yağlar kirler gitti ama bu arada lastiğe zarar vermiş olabilir mi?ayrıca 1-2 dk sonra bol suyla çeşme hortumuyla suladım yani,acaba bu arada zarar vermiş olabilir mi? şu an basınç işaretine basılı tuttum ama sönmedi.birazdan lastikçi arayıp bulacağım ama o lastiği söktürmem gerekiyormu yoksa lastik basıncını yapsak geçsek mi diyorum.
fenomen bence senin lastiğin asfaltta çivinin biriyle kavga etmiştir yağ çözücü lastiğe bu anlamda zarar vermez, sonuçta lastiklere temizlik için sıktığımız markalı markasız her türlü spreylerde yağ ve kir çözme özelliği zaten var.. lastikler bu kadar kolay zarar görecek şekilde imal ediliyorsa hergün yollarda üzerinden geçtiğimiz asitlerinde haddi hesabı yok yandık demektir o zaman