bacanak tam teknolojik bir soru bu.bir kere heryerdeki o kur-an-ı kerimin yüksek yerlerde asılmasını(idamlık eleman gibi) ben anlamlandıramadım ve zorluk çekiyorum anlamak için.Ahirette Allah bize neden kur-an-ı kendi göbek hizanızda tutmadınız ve yukarda taşımadınız diye hesaba çekilmiyecek.O'nu yaşayıp yaşamadığımızdan hayatımıza tatbik edip etmediğimizden hesaba çekileceğiz.zira onu okumada asıl espri anlamak için okumakdır.zira akşama kadar sen fatihayı okumuşsun ama Allah bunu anlıyor da biz anlıyormuyuz asıl konu bu.Eğer onu anlamazsak mesajını nasıl anlyacağız,mesajı algılanmıyan bir kur-an ayin ve ölü kitabından öeteye geçirmemişiz maalesef.onun için kur-an-ı yıllardan beridir abdestsiz okunmaz diyerek bu milletle araya olmadık engeller çıkartılmıştır.yok abdestsiz okunmaz,yok dizüstü çökülecek,yok kıbleye dönülecek,yukarı konulacak v.s.tam bir ayin ve tapınak haline getirerek kutsamalarla tütsülerle ayinlerle okunur bir kitap haline getirmişiz ve onu hayatımızın dışına atmışız.Binaenaleyh,her türlü flaşdiskte,cep telefonunda,laptop da her türlü elektronik ortamda yanıbaşımızda taşıyarak,özellikle mealinide indirerek okumalıyız ve okuduğumuzuda mutlaka anlamak için okumalıyız okuduğumuzdan sonuç çıkararak eyleme dökmeliyiz.o ayin kitabı değildir.hayat kitabıdır o.şimdi hemen sanki bize inmiş gibi okumalıyız.yani hiçbir sakıncası yoktur.İstanbul'un fethinde kuşatılmış olan şehrin bir manastırda şunlar konuşuluyormuş;meleklerin kanadı varmıdır yokmudur?düşünün memleket elden gitmiş konuşulan mevzuya bakın.aynen şimdide öyle memleketin %90 kusuru müslüman deniyor ama islam hayatımıza ne kadar sinmiş hele bir bakın.Hırsızlık,gasp,cinayet,fuhuş,zina,uyuşturuculuk,hertürlü ahlaksızlık kol geziyor.98 bin kişsi hapiste olan bir ülkede kur-an okunup anlaşılsa böylemi olurdu.Velhasıl söylenecek o kadar çok şey var ki bunlar için bu forum sitesi bile yetmez.