Auto King ilk gittiğinde sana bir form veriyor, araçta nereler-nasıl onarılacak diye, orada mini onarım kapsamında olup olmayacağını tick atarak işaretliyorlar. AK formuna iyi bak tekrar. Ona göre sonraki adım. MO kapsamında göürnüyorsa formda sigortacıdan farkı alırsın söke söke, zira sözleşme var...
Ben, sözleşme dönemi içinde tamponu iki kez Autoking mini hasardan yaptırdım.Aracınızı autoking'e götürdüğünüz zaman, oradaki yetkili aracınıza bakar ve "Mini Onarım Hasar Tesbit Formu" nu doldurur.
Bu formu bilmeyenler için kısaca açıklayayım. İlk başta Kişisel bilgileriniz, Bağlı olduğunuz sigorta şirketinin adı ve araç plaka v.s bilgileri yer alır.
Formun ikinci (bölüm diye ben adlandırıyorum) bölümde ise,
1) Onarım Yapılacak Parça,
2) "Bedelsiz" Hizmetler (adet)
3) "Bedelli-Perakende" Onarım Hizmetleri (tl) olarak üç başlık var.
Sizin yaptıracağınız iş eğer mini onarım hizmetine giriyorsa, yetkili "Bedelsiz" Hizmetler başlığı altında Onarım Yapılacak Parçanın adının yanındaki kutuyu (kaç hakkınız varsa birini) işaretler.
Son olarak da formu yetlili kişi ve siz imzalarsınız. Bu formda ne kadar hakkınız olduğunu da görebilirsiniz. Ayrıca yapılacak iş mini hasar kapsamı dışında ise yetkili kişi bunu size söyler.
Açıkçası ben Autokig'in mini hasar hizmetini kullanıyorum ve memnunum. Zaten yapılan iş sonunda size yapılan iş ile ilgili soru-cevap şeklinde bir test uyguluyorlar.
Bence siz öncelikle bu formunuzu iyice inceleyin. Eğer yapılan iş bedelsiz mini onarım kapsamına giriyorsa , bu formu sigorta şirketine gösterin ve yanlışlığın düzeltilmesini isteyin. Umarım anlatabilmişimdir.