LPG olayını epey araştırmıştım,mercedes 2000 model e200 K almayı düşündüğüm zamanlarda.
Bu araç şehir içi agresif kullanımda 15lt tüketime kadar yükseliyordu.Sonra gördüm ki,LPG taktırıp aracı satanlar ortalama 12aylık (brc,zavoli,prince,gfi) tüplü kullanıp araçlarını satan insanlardı.Yani son 1-1.5sene lpg takıp çok memnun olacaksın,performansı düşmeyecek,motora zarar vermeyecek,o zaman neden satıyorsun kardeşim? sorusunun kimse de cevabı yoktu.
http://www.teleflexgfiturkiye.com/LPG/2-38/Merak-Ettikleriniz.htmlS 5. MOTORUN ÖMRÜNÜ AZALTIR MI?
C 5. Lpg motorun ömrünü azaltmaz. Doğru yapılan ve iyi programlanan bir montaj araca zarar vermez. Lpg benzine göre daha kuru bir yakıttır. Fakat bütün ilk çalışmalar benzinle olduğu için araç zarar görmez. Ayrıca kaliteli bir yakıt alınırsa yine aracın zarar görmesi engellenmiş olur. Otogaz satıcıları yazın ve kışın yakıtlarına koydukları katkılarla yakıtın kalitesini yükseltmektedir. Ancak şunu söyleyebiliriz. 500 bin km de yapılacak bir motor revüzyonu 450 bin km ye çekilebilir.
Yaklaşık %10 yıpranma olabilir. Fakat %50 yakıt tasarrufu sağlayan bir sistemde neredeyse 100 milyar bir tasarruf elde edip 2-3 milyar motor masrafını 50 bin km daha erken yapmak kullanıcıyı rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.