Arkadaşlar ben forumda tarafsız düşüncenin olduğunu düşünüyorum. Çünkü Skoda'ya karşı önyargılı fikirler var. Marka yeni yeni alışkanlığı bozmakta. Forumda birçok araçla karşılaştırılan Skoda modelleri var. Genelde bunların içinden önceden Skoda kullanmış olaranlar Skoda'yı oyluyorlar , Skoda kullanmayanlar ise önyargıyla yaklaşıyor. Ben inanıyorum ki SuperB'ye Audi amblemi koyulsa fiyatı nerdeyse 2 katına çıkacaktır. Örneğin SuperB D segmentinde en geniş arka oturma mesafesine sahip olan bir araçtır, 170 HP motor seçeneği vardır. Aynı segmentteki A6'nın fiyatı 60bin euro civarı. Audi ile karşılaştırmak biraz saçma gelebilir ama iki aracıda kullanan birisi olarak aradaki farkı sadece amblemde görüyorum. Skoda'nın ihtiyacı olan tek şey önyargıları atmaktır , bunun da zamanla olacağına inanıyorum çünkü gerçekten çok güzel modeller üretiyorlar.
Audi A1 , Fabia RS karşılaştırmasınada gireyim. Skoda nerdeyse VW ve Audi'nin ürettiği motor seçeneklerini sunuyor. Polo GTI , Audi A1 gibi araçlara bile rakip olarak otomobil üretildiğinden gelecek yıllarda çıkacak modellerin kokusunu alabiliyorum.
Ben ise bu karşılaştırmada ekonomiyide göz önüne aldığımızda Volvo S40'ı öneriyorum. SuperB 1.4 TSI motor S40'a göre bir hayli fazla yakacaktır. Ancak bunu sorun olarak görmeyenlere tavsiyem kesinlikle SuperB'dir. Araç gerçekten S40'a göre daha ferah bir iç alana sahip , dış görüntüsüyle daha prestijlidir.