Bu sabah 1.2 TSİ TSG 2010 model 2. el Yeti'mi servise bıraktım. Ve akşam 17.00'de de aldım. Titreme yok oldu, gidişi de iyi. Normalde KDV'li fiyatı 2.505,- Tl olan kavrama seti ve 400 lira işçilik hem servis, hem İstanbul Skoda ve hem de Çekoslovakya Skoda Skoda ile yaptığım yzışma ve görüşmeler sonucunda iyi niyet kapsamında işçilik ve malzeme toplam da 900 lira olarak kredi kartıyla 6 taksit de ödendi. Trabzon Yetkili Satıcısı ve Servisi C.K.R Otomotiv'e teşekkür ederim. Tabi bu arada garantisi 1 yıl geçmiş olan aracımı iyi niyet kapsamında uygun bir fiyatla gerekli değişimin yapılmasını sağlayan Trabzon, İstanbul ve Çekoslovakya Skoda ilgililerine de teşekkürü bir borç bilirim. Hizmetten son derece memnun kaldım.
Ancak, ben aracımı Ankara'dan 2. el olarak aldım. Garantisi bitmişti. Aracım son derece temiz ve hatasız olmasına rağmen kavrama sorunu yaşadım. Eğer aracınız sıfır ise ve imkanınız var ise garanti süresini uzatınız. İkinci el araç alacak arkadaşlar ise kavrama sorununa özellikle dikkat etsinler. Zira normalde 3.000,- TL'yi buluyor. Küçümsenecek bir rakam değil. Ama bu benim başıma geldi diye sizin de başınıza gelecek demek değildir.
Zira aracımdan da , servisten de memnunum.
Ama telefonla arayıp yarın soracağım.
Kavrama sorununa gerçekten sıkça rastlıyoruz. Benimde 2012 model Yetim var. VDF'den +2 yıl garanti uzatmak için Full Life teklifi istedim ve kapsamları detaylı görebilmek için klozları içeren poliçeyi istedim. Yalnız bazı yerler kafamı karıştırdı. Madde 5.1 'i aynen aktarıyorum.
5.1 Aşağıda tanımlanan aksamlar, teminat kapsamı dışındadır.
· Egzos sistemi, (Katalitik konvertör , egzoz manifoldu hariç)
· Kromajlı parçalar, süs çıtaları, iç donanım, koltuk kaplamaları
· Frenler :Fren balataları, diskleri ve kampanaları
· Kavrama : Debriyaj seti
· Camlar (ısıtma ve anten elemanlarının arızası halinde camlar hariç)
· Yabancı aksam : Üretici tarafından kabul görmeyen parça ve performans arttırıcı programlar,
...... liste devam ediyor.
Burada dikkatinizi Kavrama: Debriyaj seti kısmına çekmek istiyorum. Bu maddeden ne anlıyorsunuz. Sanki bana DSG kavrama arızaları +2 yıl garantide kapsam dışı gibi geldi. Eğer öyleyse ne anlamı var +2 full life yaptırmanın.