Arkadaşlar piyasada olan D sınıfı araçların neredeyse hepsini kullandım.
Hepsi hakkında iyi kötü bilgim var ;
Kısaca izlenimleri yazmam gerekirse ;
Passat :
Dış tasarımı hariç ( son kasa ) beğendiğim ve tercih etmekten son anda vazgeçtiğim bir araba.
Passatı eleştirebileceğim diğer bir nokta da gereksiz yere fiyatın şişmesi, şu anda hak ettiği rakamların çok üzerinde satılıyor.
Mondeo:
Mondeo’da beğendiğim bir araba. Dış tasarımı çok güzel.
Arabanın ön konsolunda teybin etrafındaki krom fazlalığı ise Mondeo'nun olumlu bulmadığım tarafı,
Yalnız sanırım yapılan makyajla bu orta konsoldaki krom fazlalıklarını almışlar galiba, bu da bence Mondeo için olumlu puan.
Mondeo'nun olumsuz bulduğum diğer bir yönü ise emsali D sınıfı araçlara göre sanırım biraz daha fazla yakıt tüketimi olması,
Ama Mondeo'yu genel anlamda değerlendiğimde tercih edebileceğim araçlar arasında listemde her zaman yer aldığını görüyorum.
İnsignia :
İlk görüşte aşk yaşadığım arabalardan biridir kendileri SuperB gibi.
Halbuki aracı görmeye giderken öylesine gitmiştim, ama gördüğüm Opel’in beklentimin üzerinde bir araç yaptığı oldu.
Araç sportif görünümlü bir Sedan. Direksiyon, göstergeler, aracın içindeki uyum hepsi çok güzel.
Aracım hem D sınıfı, hem de spor görünümlü olsun diyorsanız bu araç tam size göre.
Aracın eksik bulduğum yanları ise aracın belli noktalarında gözle görülür derecede kalitesiz malzeme kullanılması ( ayrıntılarda ) ve arka diz mesafesinin dar olması idi,
Aracı çok beğenmeme rağmen bana hitap eden bir araç değil.
Accord:
Çok çok beğenmeme rağmen motor hacminden dolayı canlı olarak incelemediğim bir araçtır kendileri.
Sonata :
Sonata’da güzel.
Bence Hyundai bu aracı yaparken bilindik Hyundai kalitesinin çok üzerinde bir malzeme kullanmış, tercih edilebilecek bir araç olduğunu düşünüyorum.
Bu dönemlerde ise Sonata’nın yeni kasası ( İ40 ) var ki ( Türkiyeye gelir mi gelmez mi, bilmiyorum ) aracımı almadan önce Türkiyede olmuş olsaydı detaylı bir inceleme yapmadan başka markalara bakmazdım herhalde.
Aracın iç ve dış tasarımını çok beğendim, tercih etme olasılığımın yüksek olduğu araçlardan biri olurdu, ama tabi aracı bir de canlı canlı görmek lazım.
Avensis : Bu araçta nedenini açıklayamadığım bir eksiklik var, belki de eksiklik aracın hiçbir yanının ön plana çıkmaması, her özellikten biraz var oluşu.
Örneğin SuperB’in arka diz mesafesi, İnsignia’nın spor görünümü, Passatın marka imajı gibi hepsinin ön plana çıkan bir özelliği var,
Ama net olarak söyleyebilirim ki ; Avensiste bu yok.
Yalnız araç D sınıfı standartlarını da taşıyor, bunu da kabul etmemek çok doğru olmaz.
Citroen C5 :
Dış tasarımını çok beğendiğim, bu beğeniyle ciddi anlamda incelediğim bir araç.
Ama ne yazık ki C5’in iç tasarımı, malzeme kalitesi ve ferahlığı dışı gibi değil.
Aracın dış tasarımına baktığınızda aynı özentiyi, aynı kaliteyi, aynı ferahlığı içerde de bekliyorsunuz, ama yok.
Aracın içi ile dışı tezatlık arz ediyor.
Citroen C5 sahibi arkadaşlar varsa kızmasınlar, bu yazdıklarım araç hakkındaki kişisel görüşüm, belki tamamen yanılıyor da olabilirim.
Laguna :
Bayide incelediğim bir araç.
Çok fazla elektrik alamadım, o yüzden bu araç hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz.
Latitude:
Bu araç benim araç baktığım dönemde yoktu, olsaydı inceleyeceğim bir araç olurdu,
Tasarım olarak beğendiğim bir araç ama tasarım da tek başına yeterli değil, diğer noktalardan da incelemek ve detaylı araştırma yapmak gerekir.
SuperB :
Bu kadar marka arasından tercih ettiğim bir araç. Araç bana hitap ediyor, aracımı seviyorum ve uzun süre kullanmayı düşünüyorum.
Benim gibi sık araç değiştiren birini tatmin etmeyi başarabilen araç.
Herkesin kullandığı araca ister istemez bir yakınlığı oluyor, tamamen objektif olamıyor,
Biz de zaman zaman SuperB hakkında %100 objektif olamayabiliriz, bunun da son derece olağan olduğunu düşünüyorum.
Sonuç olarak ;
Bugün piyasada alternatif çok fazla var, tüketicinin alternatifi çok fazla, bu yüzden hangi marka size hitap ediyorsa, hangi araç sizin içinize daha çok siniyorsa gidin o aracı alın.
Not: Yukarda yazdığım araçların % 80'ini kullandım arkadaşlar.
Kullanmadığım, fazla incelemediğim araçlar hakkında da fazla detaya inmedim zaten, yukarda da yazımda da bunu belirttim.