Yeni makyajlı kasa fiesta şehir içinde 4 litre yakiyormuş. Bizim bursagaz personelinin altına verdikleri otomobiller. Süper tüketim bence.İşte böyle olacak. İlk çıktığında gençler bu motoru (1.5 tdci) niye 75 hp diye eleştiriyorlardı. Demek yakmaması içinmiş
Yalnız 90 lık gelmiş yeni motorlar. . 75 likler az yakıyor bunun gibi. .
.
Bizim eski kasa Fieasta, neredeyse tamamıyla şehiriçi ve kısa meafesi çok olmak kayddıyla 5,8lt/100km olarak tüketim gösteriyor yolbilgisayarında. Yalnız klima açıkken ve araç boşken 68HP' lik motor epey bir zorlanıyor rampada kasayı kaldırabilmek için.
Olsun, bizde 90'lık tutulur Eğer 90lığın yanında birde 95 lik olsaydı.90 lık da tutulmazdı:)
Bi de 105'liği varsa gerisi çöp ...
106' lık çıkınca ne olacak?:rm: Hepten karışacak çarşı.
Param olsa yakıtı için bile fiesta alırdım. .yoksa içi dar bir otomobil. .
Bizim firmadaki 67 bin küsür kilometrede. Geçen bir yere gidip geldim. ABS' nin aktif olması için frene basmaya gerek yok. Gazı bırakınca hemen takırdamaya başlıyor. E5' te yavaşlamak için panik olmaksızın frene bastım ki ABS devrede, pedal takırdıyor buna rağmen araç sağa doğru çekmeye meylediyor. Neyse ki 5. vitesten 2. vitese çekince biraz kontrol edebildim. Firmada bir bayan arkadaşımızda 1.4 Otomatik viteslisi var, onun da frenleri öyle. Param çok olsa, Fiesta alıp Mondeo fren sistemi taktırır öyle kullanırım. Yoksa standart frenlerle işi çok zor o araçların sürücülerinin. Yollardaki Fieastalara dikkat et, eğer hızlı gidiyorlarsa mutlaka araç daha 2-3 aylıktır. Yok 1 yıllık falansa mutlaka sağdan sağdan yavaş yavaş gidiyorlar.:wnk:
Atmosferik 1.6 benzinlileri deli ettim rampalarda (Passat, Golf, Astra ile 300 km beraber takıldık nasıl denk geldiyse) Düze gelince bekledim takıla takıla gittik. Feribota onlardan biri de binmiş, yanıma geldi sohbet ettik, 1.2 motorlu olduğunu öğrenince fena şaşırdı FSI Passat sahibi İnanmadı, ruhsat gösterdim :++:
Getirmiyorlar ki adiler Fabia 1.2TSI DSG Elegance Plus olanından.