ölçüm neticelendi arkadaşlar. Bundan tam 15 gün önce, depo ışığı yandıktan 50 km sonra depoyu doldurmuştum, 56,5 litre almıştı. Dün akşamüstü itibariyle bi manevra anında ışık tekrar yandı. Emin olmak için kontak kapatıp açtım, söndü. Ve 10 km sonra tam olarak yandı, yani az daha giderdi deme şansımız yok emin olduk
km 675, yani 50 km sonra 725 gitmiş olacak. Yb 6.7 gösteriyor. Arada racechip'i 110 km falan kullanmışsam, onun yb kandırması desek ve eklesek max olacağı 7 lt'dir. Ama reelde tam 7.8 yakmış oldu. Depoyu tekrar doldurup öyle anlaşılır desek, ondaki muhtemel yanılma payı bu şekilde ölçmekten pek farklı olmaz herhalde, şu an zaten menzil 80 falan kaldı gideceği max bu yani... Bu arada ort hız da 32, az değil yani. Cerato bu hızla reel yakacağı max 7.5 olur ama 7'yi geçeceğimi sanmam. Satarken 6.5 idi.
Iyi yakmış demi
alışmak derken Uğur, 2000 km'yi geçtim 1 ayda. Uyum süreci tamamlandı denebilir yani. Kullanım olarak yüksek devir göstermedim pek. Zaten aracın karakteri gereği biraz devirlenmesi gerekiyor ama vites atmak için bile 3000'pek geçmedim. Ölçüm iyi çıksın diye düzlük gördüm mü 80-90 sabitledim. Perf. kullanım yok denebilir. Kısacası yakıyor
bana garip gelen şey, opel forumunda ş.içi için 5 küsür, ş.dışı için 3.8'e kadar düşük paylaşımlar var. Ya benim arabada bi şey var, ya da yazanlar yalan söylüyor
çünkü o kadar az yakılacaksa ben de yaktırırım siz de yaktırırsınız zor bi olay değil eko-mode nedir biliyoruz
rodaj desek 19 bini geçtik, geçen 3 bindeki araçla adam 3.8 tüketim paylaşmış
neyse yarından itibaren bi de racechip'i bağlayıp göynümce bineyim biraz, bi de öyle deneyek. Çok uzun sürmesin diye 100 tl alayım, sonucu görelim