7'nin üzerindeyiz, neden bilmiyorum. Keratadan daha az yakması gerekiyor ama daha fazla şu anda. Ama tatlı nomıssız
iyi gaçıyosa yesin abi.yarım litreninladı olmaz.
Bende Dün sabah Niğdeye gittim.Bugunde biraz önce döndüm.
Toplam yol:400 km
Gidiş yolu 175 km ortalaması 5.8 lt
Dönüş ortalaması 175 km 5.3 lt
Süratlide değildim giderken neden böyle yaktı anlamadım.Yaz tatilinde 120-150 aralıgında gittiğimde bile giderken 5.4 gibi yakmıştı.Birkaç tane uzun rampa var.Oralarda turboyu hiç doldurmadan girdim ondan olabilri belki ama şimdiye kadar ki en yüksek şehirler arası ortalamam.
Dönüş yolundada gitiğim gibi geldim aslında ama dönüşte 5.3 diyordu.
Giderken doldurmuştum depoyu dönerkende doldurdum.Genel ortalama(50 km şehir içi dahil 5.6 diyordu yolbilgisayarı.
İlker abinin Astradan sonra sapma durumu nedir bende kıllanmaya başlamıştım.Epeydir yb ile tutarı kıyaslamıyordum ama ölçtüğüm zamanlar sapma 0.1 max 0.2 oluyordu.Bugün dönüşte Depoyu doldurdum 22lt mazot aldı.O da 5.5 yapıyor.Yb 0.1 fazla göstermiş gibi.Belki 5.6 dan 5.5 e düşeceği sırada girdim pompaya.
Litresi 3.97 den 87.5 liralık mazot aldım.O da kmde 22 kr yapıyor.Gidiş yolunda beklediğimden fazla çıkınca yolda aklıma gelmeyen kalmadı.Fiata verdiği enjektör garantisinden dolayı bu sefer Opetten doldurdum.