Arkadaşlar,
17.06.2015 te birada korka korka yola çıktık.Meteorojiye göre tüm yol güzargahım "Gök gürültülü sağnak yağışlı" Tam tersine 654 km geldim.İlaç namına tek damla ıslanmadık, Üstelik çoğu yer günlük güneşlik. Her hal ! Şıh cşerafettin efendinin çoraplarına bakıp hava tahmininde bulunuyorlar galiba !
Neyse, Sabah 6.30 yola çıkıp Edremit kavşağına kadar 5.1 lt/100 km de yaktım. Susurluk'tan aldığım 130 TL'lik benzinde aşağı yukarı bu miktarı doğruluyor. Edremit kavşağından Burhaniye şehir içi alışveriş merkezlerine uğrama ve siteye indiğimde gösterge 5.3 lt' ye yeni atlamıştı. Bursa çevre yolunda kısa bir süre 170 km çıkmam dışında ortalama sürratim 90-110 km arasındaydı. Yük olarak bagajımı bu defa ölçemedim çok dağınık paketler halinde arka koltuklarıda tamamen yatık vaziyette tahminen 2 kişi (94 kg ben, hanım 70 kg) yük ~ 80-90 kg olabilir.
Bu arada, açıkçası markalar arsında ne fark var bilmiyorum, arabaya ilk defa Yüce Oto'da GULF yarı sentetik W10-40 yağ konuldu. Daha evvelce SHELL HELIX W10-40 konuluyordu.Özellikle son 2 yıldır araba motor ısındıktan sonra çok olmasada gürültülü çalışıyordu. Özellikle 140 km üstünde içeride yol gürültüsünü bastıracak kadar sesliydi.
Şimdi araç rölantide bile motorun çalışıp çalışmadığı belli olmadığı gibi Bursa çevre yolunda 170 km kadar çıktım, içeriye motor sesi gelmek bir yana ucuz lastiklerimin yol gürültüsü rahatsız etti.
Bu 2 yağ arasında ne gibi farklar var? Bilgisi olan var mı?