0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Okula sabah bi gittim geldim.3 kmlik yolda 30km menzil düştü tüketime bakmaya korktum:D
pazar günü 53 kmlik yolda 4.9lt rekorunu kırdım.skoda mühendisleri elime su dökeceklerini sanmıyorum bu konuda.benzin zamları insana ne buluşlar yaptırıyor:++::++::++:
Sen ve yakıt planı burdan eneze kadar güzel bir tüketim yakalarsın ama dönüşün biraz plan bozucu olabilir
dünkü uzun yol tüketimimi paylasayim. 1.6 sephia ile 5 kisi, bagaj full ve klima tamamen acik halde Karabük - Mekece arasını 283 km tam 25.5 lt ile gittim. Genelde 130, nadiren 160, ortalama hizim 112 civari. Yani uzun yolda maksimum yüklendim diyebilirim. Tam 9 litre / 100km Lpg degeri beni mutlu etti. 1.6 corolla 4a-fe motor ya da rover 216 uzun yolda normal kullanımda klimasız 9-10 lt yakıyordu. Sephia eko modda 7 yi görür diye düsünüyorum. Daha önce 7.5'im var
Yine uzun yol olmak üzere, 393 km'lik yolda 50 km'si 2. ve 3. vites, geri kalan tüm yolda sabit 3000-3100 devir 115 km/h, neredeyse tamamen klima açık, 8.5 litre/100 km LPG tüketimim. Yine 5 kişi ve full bagaj.
Sen bu arabayı uzunca süre elde tut derim, uygun yakıyor namussuz. 5 kişi+full bagaj+klima'da 8.5 ne demek:)