:gkhn::gkhn::gkhn::gkhn:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Şoktayım...
Önceki gün gözümle görerek gırtlak fullemiştim depoyu. 2 gündür tamamı şehir içi, öyle 4-5. vites değil, çoğu ilk 3 vitesle, azı ideal geçilen 121 km!
Yine gırtlak doldur dedim, Allah biliyor 6-7 litre gelirse çok iyi diye bekliyoruz... Bi çay bardağı da depodan aşağı dökülmek şartı ile 4.31 litre eurodiesel aldı :adm::adm::adm::adm::adm:
Makina 3,56 yakmış ş.içi...
Gözümle görmüş olsam da olaya temkinli yaklaşıp 1-2 ölçüm daha yapmanın sağlıklı olacağını düşünüyorum...
İlk 2 ölçümümden önce depoyu tam doldururken pompacı baya özenmişti, pompa attıktan sonra 5 litre daha doldurabilmişti. Sonraki 2 ölçümümde de tam (mazot taşana kadar) doldurmama rağmen ilki kadar özenilmediği için yanlış ölçüm yapmış olma ihtimaline binaen strateji değiştirdim.
Havalandırma deposundaki yakıtı bitirip pompanın atma anını esas alan yeni bir ölçüm yapmaya karar verdim. O nedenle son fullemeden sonra 178 km kadar kullandım, ve depo göstergesi full çizgisinden aşağı biraz inmiş oldu. Bu durumda herhalde yedek depoda yakıt kalmamış olması lazım. Tabi hal böyle olunca ilk fullememde pompanın attığı anı baz almak için şu ana kadar aldığım yakıtların üzerine 5 litre ekleyeceğim, çünkü pompa attıktan sonra 5 litre almıştı.
Şu ana kadarki ölçümler:
96 km - 3,32 litre
121 km - 4,31 litre
178 km - 5,0 litre (bugün aldım)
--------------------------------
Son doldurmamda pompa attığında bıraktırdım. Bu nedenle bu 3 fullemenin ilkinde pompa attıktan sonra 5 litre daha doldurulduğu için +5 litre ekliyorum,
yani 3,32+4,31+5,0+5,0=17,63 litre
otalama yakıt tüketimi : 17,63 lt / 395km =
4,46 litre/100 km.
--------------------------------
Bu ölçüm nihai değil, bi 150-200 km daha yapıp tekrar pompa attığında ölçüm yapacağım bakalım... Ayrıca bu ölçümü düşüren 55 km'lik bayır aşağı ve ş.dışı yol var. Onu da hesaba kattığımızda
ş.içi tüketim herhalde 5 litre civarı olacaktır. Bu da normal eurodiesel fiyatı ile 21,5 kuruşa, biraz şehir dışında alabildiğim 3,66'lık motorin ile 18,3 kuruşa tekabül ediyor.
Bir kaç gün sonra daha sağlıklı bir ölçüm yapmış olurum, sonucunu buraya yazarım...