škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Günlük yakıt değerleriniz..

gokcen59 · 4900 · 2328187

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;421131
Hocam hangi otele gittiniz acaba?
Grand özgül termal de kaldık 5 gün,35 tl elektrik ve su ücreti aldılar.Ben bu su parasını 2 ayda bile vermiyorum.Ama otelin sosyal aktiviteleri güzel.Para var eğlence var.Ama ben bundan böyle o otele gitmem.pahalı olmasından dolayı.

Alıntı yapılan: turker;421158
Termal oteller zaten güzel öpüyorlar...
Hepsinde değil,yazın kalmış olduğum oteli ziyarete gittim benim otele yerleştiğim gün sosyal tesisler açılmış o gün açılacağını bilsem hilal termale giderdim.havuz ve tüm aktiviteler,5 tl.akşama kadar.

Alıntı yapılan: Uğur@k@r;421181
Sıcak sıcak di mi?:kiki:
:sck::sck::aman:
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;421181
Sıcak sıcak di mi?:kiki:
Evet, buhar altı :D

Alıntı yapılan: fenomen;421209
Grand özgül termal de kaldık 5 gün,35 tl elektrik ve su ücreti aldılar.Ben bu su parasını 2 ayda bile vermiyorum.Ama otelin sosyal aktiviteleri güzel.Para var eğlence var.Ama ben bundan böyle o otele gitmem.pahalı olmasından dolayı.

Hepsinde değil,yazın kalmış olduğum oteli ziyarete gittim benim otele yerleştiğim gün sosyal tesisler açılmış o gün açılacağını bilsem hilal termale giderdim.havuz ve tüm aktiviteler,5 tl.akşama kadar.

:sck::sck::aman:

Peki hocam bu ücretler haricinde gecelik kişi başı ücret ne civarda?

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;421217
Evet, buhar altı :D

Peki hocam bu ücretler haricinde gecelik kişi başı ücret ne civarda?
turker bu oteller de kişi başı olayı yok apart daireler şeklinde,1+1 78 m2  çift kişilik kuvet,ebevyn yatak odası,mutfak bölümünde 2 kanepe kallavisinden,ayrıca alaturka tuvalet,alafranga tuvalet.yani ister tek kişi ister 10 kişi kal.ama 4 kişilik eşya konmuş mutfak malzemeleri olarak.ama ben hilal termalde kalırım bundan böyle.4 çeşit yemek 5 tl onun için yemekte yapmam mutfakta.kalhvaltı 12 çeşit tabakta sınırsız çay 4 tl kişi başı.sosyal tesisleride 5 tl.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: fenomen;421224
turker bu oteller de kişi başı olayı yok apart daireler şeklinde,1+1 78 m2  çift kişilik kuvet,ebevyn yatak odası,mutfak bölümünde 2 kanepe kallavisinden,ayrıca alaturka tuvalet,alafranga tuvalet.yani ister tek kişi ister 10 kişi kal.ama 4 kişilik eşya konmuş mutfak malzemeleri olarak.ama ben hilal termalde kalırım bundan böyle.4 çeşit yemek 5 tl onun için yemekte yapmam mutfakta.kalhvaltı 12 çeşit tabakta sınırsız çay 4 tl kişi başı.sosyal tesisleride 5 tl.

Peki hocam mekanın ücreti neydi :gkhn:öğrenemiycez galiba :rm: hem hilal için hem bu seferki için...

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ortalama 6,3 lt/100 km..

Hiç sıfırlamadığım genel ortalama 7.2 lt/100km geneli şehir içi..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;421252
Peki hocam mekanın ücreti neydi :gkhn:öğrenemiycez galiba :rm: hem hilal için hem bu seferki için...
:kiki::kiki::hanz:hemen söyliyeyim.otel kendi hisselerini sömestre tatilinde günlüğü 200-175 tl arası kiraladı yeme içme yok sadece konaklama masrafı.Ama ben sahibinden.com'dan buldum 5 gün için 400 tl ye yozgat ilinden bir öğretmenden kiraladım.yeme-içme işini kendimiz mutfaktan hallettik.400 otel,300 octinin yemeği:hanz:eğlence -yeme içme 400 tl.afyon kaymağı,sucuğu lokumu,pişmaniyesi derken hesap kabardı gitti.ama kafama göre arkadaş bulamadım olsaydı fena olmazdı.Hilal termalde de yazın 7 günlüğü 500 tl ye tutmuştum.tatil olmıyan günlerde giderseniz o meşhur otellerde 50 tl ye günlüğü rahat bulunuyor.pazarlık gücünüze bağlı.

Bu arada ben hem hilal termalı dolaştım hem kendi otelimdeki garajı/parkları,4 a5 octi7 tane a4 octi,2 yeti,4 fabia,2 yeni süperb,1 felicıa görebildim.genelde 34-35-06 plakaydı skodacılar.

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araç 1.9tdı   A5 octavia combi,
Yolcu  2 genç, 2 yetişkin. ( toplam 250 kg civarı)
Yol 215 km Beylikdüzü Tekirdağ gidiş dönüş,
Hız kontrol ünitesi 75 km/ saat ayarlı,
Akıcı bir trafik,
Yakıt tüketimi 3.7   litre/100km.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodaizm;421347
Araç 1.9tdı   A5 octavia combi,
Yolcu  2 genç, 2 yetişkin. ( toplam 250 kg civarı)
Yol 215 km Beylikdüzü Tekirdağ gidiş dönüş,
Hız kontrol ünitesi 75 km/ saat ayarlı,
Akıcı bir trafik,
Yakıt tüketimi 3.7   litre/100km.
Hakan abi sabitlemeden 110-150 aralığında kullanınca tüketim ne oluyor?Bu 1.9 tdi kafama yatıyor birazda.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ugurcnplt;421350
Hakan abi sabitlemeden 110-150 aralığında kullanınca tüketim ne oluyor?Bu 1.9 tdi kafama yatıyor birazda.

Bu değerleri (3.7) 15 gün önce  bir cumartesi hafif yağışlı bir havada 7-8 derece hava sıcaklığında yaptım.

Buna karsın  daha geçen  perşembe günü  İstanbul Kartepe  Abant Adapazarı ve tekrar İstanbul  yolculuğunda 18 derece sıcaklıkta  ( Kar görürüz umuduyla beyhude bir seyehatti) yaklaşık 160 km/saat hızlara da çıkmamıza rağmen; dönüş Maltepeye kadar 4.6 ile geldik.

Yine bir İstanbul Datça seyahatinde 20-25 derece sıcaklıkta 100  km lik hız ortalamasında  4.1 yakmıştık.

Yalnız şunu söylemem gerekli eğimli yollarda aracı Cut off ile kullanarak bu değerleri elde ettim.

Uğur,

Eğer ayağını  sabit gaz verecek  şekilde tutarsan, hız kontrol kadar  tasarruf elde edersin. Kaldı kı  ışık,  trafik  ve vites düşürmen gereken yerlerde zaten  hız kontrol devreden çıkıyor. Sonuç olarak bu değerler  illaki hız kontrol ünitesi ile elde edilir diye bir kayıt yok. Sonucu daha çok kişisel  kullanım karakterisliği belirler.

Benim  kullanım  karekterim babadan kalma peygamber vitesi benzeri Cut Off ve babamın ''ileride fren yapacaksan gaza basma'' sözüdür.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
O zaman benim ortalama kullanımımla 4.5-5 arası yakar babamımn kullanımıyla 4 lt.Buda bence gayet iyi bir değer.Şuan arabamın satılık ilanı var satılırsa 1.9tdi'a içim gidiyor ama vergi vede ikinciel dizel masraflı olabilir korkusu düşündürüyor beni.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ugurcnplt;421359
O zaman benim ortalama kullanımımla 4.5-5 arası yakar babamımn kullanımıyla 4 lt.Buda bence gayet iyi bir değer.Şuan arabamın satılık ilanı var satılırsa 1.9tdi'a içim gidiyor ama vergi vede ikinciel dizel masraflı olabilir korkusu düşündürüyor beni.

Motor sağlamlığı, sorunsuzluğu (Yaklaşık  60.000 km de), Octavia nın diğer artıları eklenince iyi ötesi bir araç.  

Yalnız tek kötü yanı vergisi Bu yıla kadar  yıllık 1600 tl civarı vergi ödedim. Bu yıl 1060 tl ye düştü. Yakıttan kazancı vergiye vermiş oldum.

Alırken 2007 ve  daha yaşlı araçlar edinirsen 1060 tl (530 +530 tl) vergisi var. Daha aşağı yaşlı araçlar, yine 1800 tl civarı yıllık vergide.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skodaizm;421357
...''ileride fren yapacaksan gaza basma''...
:dede::tpn::clap::syg2::eyv.::blg::syg:

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
En iyi şöför en az frene basandır :)

Almanya'da şöför eğitim kitabının kapağında yazıyordu

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şirkette 2 tane doblo var.

İkiside 30bin bakima girdi 2 hafta arayla.  Diğer doblonun fren balata ları değişti ve ayni bakım 350 tuttu.
Benim balata değişmedi. 170 civarına bitirdik işi. :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: lrfan;421371
En iyi şöför en az frene basandır :)

Almanya'da şöför eğitim kitabının kapağında yazıyordu
Das Führerşayn he?!:huh: