Ceed'e düşünüyordum ama ankarada bi önceki kasa ceed sahibi ile mesajlaştım, yakıt arttı biraz, hem de yol bilgisayarı hatalı göstermeye başladı yazdı. Biraz ses de arttı yazdı, ama iyi gidiyormuş. Olumsuz yanları nedeniyle askıya aldım gibi.
Yeni kasa cee'd'de manuel ve otomatik her iki araca da yazılım yaptırmış bir arkadaşım var abi. Daha önce de bahsetmiştim. Manuel olanı 190+ ps lere kadar yüklediler, dpf, egr ve limitör iptali de yaptılar. Tam şaka makinesi kıvamında oldu yani
Şimdi mesajını görünce özellikle sordum, eski kasada turbo ve enjektör farklıymış, yazılım yaptırıp turboya zarar verenler de olmuş. Yeni kasada, daha önce de söylediğim gibi vw'nin 2.0 tdı da kullandığı turboyu kullanıyorlar cee'd'de. Emsal güçlerde 1.6 tdılar dumanlı yürürken, 1.6 crdi duman atmıyor.
Yakıtı da sordum, yol bilgisayarında max 0.3 lt sapma oluyor, bende olmamıştı dedi. Kullanımla da alakalı olabilir, yazılımsız hali bi nebze fazla yakıyordu normal sürüşte diye ekledi.
Ses artması enjektör ile alakalı, bu konuda da sıkıntı olmadığını, güncel crdi'da enjektör şıkırtısı olmadığını teyit ettim.
Şimdi bu söylediklerim belki afaki gelebilir, neye göre, kime göre gibi eleştiriler alabilir. Sıkıntı yaşamamış olması sıkıntı yaşanmayacağı anlamına gelmez elbette. Sadece itimat edebileceğim bir kardeşimin birebir deneyimleridir.