Bir veriyi "resmi" veri yapan objektif koşullarda belli bir metefolojiye göre elde edilmesidir. Sizin gibi sırf güzergahınız İstanbul sınırları içinde bir noktadan bir noktaya gitmek şeklinde diye elde ettiğiniz değer şehir içi olmuyor. Dediğim gibi 40 kilometre hızda rlde ettiğiniz veriyi siz şehir içi görüp mutlu oluyorsanız ne güzel sizin adınıza.
Diğer bir konu ise bahsettiğim veriler Moskova'da falan geçerli , dünyanın her yerinde geçerli. Önce bir gidin bu resmi tüketim testleri nasıl yapılıyor, sehir içi-dışı neye göre tespit edilmiş bir araştırın ve bilgi sahibi olun ondan sonra bana ahkam kesin.
Bir de insanlar araç tercih ederken forumlara bakıyor, sonra burada şehir içi diye paylaşılan verilere bakıyor, kafasında birşey oluşturuyor, ben de şu kadar yakarım o zaman dihor, arabayı alıuor, bir bakıyor gerçek sehir içinde 10 litrenin altında yakmıyor, sonra diyor ki benim aracım da sorun mu var. Yazdiklarımızla insanları da etkilediğimizi ve yanlış yönlendirebileceğimizi unutmayalım.