Ankara Trabzon dönüşü sıfırlama yaparak yakıt ölçümü gerçekleştirdim. Ankara - Samsun arası yol harika, trafik Ankara - Kırıkkale ve Kavak - Samsun arasında biraz yoğun geri kalan yerler gayet hoş ve boş.
Bagaj başına kadar dolu hatta arka koltuk önü de tamamen dolu. 2 yetişkin, 2 çocuk yaklaşık 1.900 kg toplam ağırlık.
420 km sonunda Samsunda ortalama hız 96 ve ortalama tüketim 5.6 lt oldu. Yani rakımın muhakkak etkisi olmuştur ancak 96 km ortalama hız için çoğu zaman 110 km sabit hızla geldim. Dur kalklar ortalama hızı düşürürken yakıt tüketimini de bir miktar artırıyor.
Samsundan sonra güzel Karadenizimizin plansız duble yolunda (buna da şükür) sürekli dur kalklar ve 10 km.lik Ordu geçişi 45 dk sürünce ortalama hız 77 ve ortalama tüketim de 6 litre oldu. Hatta sıkıcı yeni Bolaman yolundan gitmektense eski Bolaman Sahil yolunu tercih ettim. Burada da ister istemez manzaranın keyfine varmak için düşük sürat ve düşük viteste gitmek gerekiyor.
Benim özellikle hoşuma giden 110-120 km.den sonraki aracın hızlanma isteği. Beni gerçekten mest etti.