Olaya ben şu açıdan bakıyorum. Camiada büyük bir Nikon-Canon savaşı var, bu benzinli mi, dizel mi konusu gibi. Uzak durdum hep
Bu işlere gönül verip imkan varsa temel düzeyde eğitim almanın çok faydasına inanıyorum. Doğru ayarlar ve bakış ile compact makine ile de süper kareler çekenler var. Önemli olan eldeki makineyi en iyi şekilde kulanmak, makineye hükmetmek ve istediğin fotoyu çekmek. Genelde makineye derler, olmadı çekemedim almadı yetmedi görmedi. Çektireceksin makineye o kareyi, belki tripod alacaksın, ek lens, ışık kaynağı, light box alacaksın vs. Ben D90 kullanıyorum. Gayet memnunum, Canon da alsam memnun kalırdım sanırım

, lens olarak 18-200 VR var, onu dış çekimlerde, 50 mm 1.8 lensi iç mekan portre çekimlerinde, 105 mm Nikon makro lensi de mkaro işlerimde kullanıyorum. 18-135 lensin şu dezavantajı var, bayonet kısmı plastik, zamanla yerine oturmama-temassızlık gibi sorunlar yaşayanlar çok var, ben de yaşadım.
18-200 lens elbette biraz daha ağır 18-105 veya 18-135'e göre ama genelde her işi yapabilecek bir lens.
Bir de kapalı mekanda flaş isteyen yerde makinenin kendi flaşı yetmiyor, SB900 flaş da aldım, eksiğimi kapadı.
Naçizane