ben de sağ dizde ( sola da biraz var ama sağdaki kadar değil) iş icabı uzun süre dağ, tepe, arazi gibi bozuk zeminde yürümekten kaynaklanan ve dizdeki hareketli mafsalın içerisindeki kıkırdakların parçalanmasından mütevellit bir rahatsızlık vardı.
belirtileri; normal yürümede ve hareket etmede bir problem yok.
sadece zeminin bozukluğundan dolayı yük dize dengesiz binince, merdiven çıkarken dizlere yük binince, kısacası dize yük dengesiz veya fazla binince bir acıma oluyordu.
emar sonucu atroskopi ile ameliyat oldum, sonrasında da amerikadan gelen ve horoz ibiğinden elde edilen, hareketli iki kemik arasında kayganlığı sağlayan ve yine iki kemik arasına sadece doktorun enjekte ettiği 5-6 tane iğne oldum.
sonuç olarak tamamen geçmesede kısmi faydası oldu ve pek sıkıntı vermiyor.
dizden ses gelmesinin eklem kireçlenmesi, kıkırdakta veya mafsallarda aşınma ya da sinirsel bir rahatsızlıktan dolayı başta olmak üzere bir çok sebebi olabilir.
emar ya da bil.tomoğrofi çektirmeyince bu tür rahatsızlıklar pek net olarak teşhis edilemiyor.
sana geçmiş olsun Gökhan'ım imkanın varsa diz konusunda uzman ve tecrübeli bir ortopediste gitmeni tavsiye ederim.