škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Skoda Yeti 1.6 TDI Görüş ve Öneriler

bazzam · 41 · 61346

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gunerkan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Salih28;253363
valla imkanı olupda yeti almayı düşünenler 1.6 tdi beklesin derim. 1.2 tsi ocağıma incir ağacı dikti :(

Diğer benzinli araçları bir deneyin, yetiyi çok arayacaksınız. Problem araçlarda değil benzin üzerinden alınan fahiş vergilerde. 1.2 Tsı şehirler arası yolda 5,5 litre tüketiyorum, bir buçuk tonluk benzinli bir araç daha iyisini yapamaz.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kaşkay gayet iyi görünse de Yeti mantıklı görünüyor..Benzinli bir motor almam o ayrı..1,6 tdi beklenmeli bence de...
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kerem61

• Twincharged Stratified in
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gunerkan;253882
Diğer benzinli araçları bir deneyin, yetiyi çok arayacaksınız. Problem araçlarda değil benzin üzerinden alınan fahiş vergilerde. 1.2 Tsı şehirler arası yolda 5,5 litre tüketiyorum, bir buçuk tonluk benzinli bir araç daha iyisini yapamaz.

aynen katılıyorum.ama gende 1,6 tercıh edılebılır bence.

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
enson 15 gün önce ayvalığa gittim tahmini 450 km ortalama 8.1 lt benzin yaktı. 140 ıda geçmedim.ben anlamadım valla 5.5 lt yi nasıl tutturuyosunuz ama şu konuda haklısınız o ağırlıkta yine az yakıyo sayılır ancak dizel bi araçla 1000 km gitmek varken benzinliyle neden 500 km gidelim hem yeni 1.6 tdi larda start-stop özelliğide varmış bu citroende olan o yüzden dizeli beklemek iyidir bence.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: Salih28;254778
enson 15 gün önce ayvalığa gittim tahmini 450 km ortalama 8.1 lt benzin yaktı. 140 ıda geçmedim.ben anlamadım valla 5.5 lt yi nasıl tutturuyosunuz ama şu konuda haklısınız o ağırlıkta yine az yakıyo sayılır ancak dizel bi araçla 1000 km gitmek varken benzinliyle neden 500 km gidelim hem yeni 1.6 tdi larda start-stop özelliğide varmış bu citroende olan o yüzden dizeli beklemek iyidir bence.

100 km sürat üzerinde rüzgar direnci çok artıyor, sabırla 80-90la gidin, bakın sonuca o zaman  ;)

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bu akşam giresuna gidiyorum takribi 1000 km sizce 80 90 la bitermi :(

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
90 ile 120 arasında 2,5 saat kadar fark eder ki bence o kadar da önemli değil..
erken varıp ne yapacaksınız ki? yatıp uyunacak yine. 3 saat geç uyuyun, geze geze yolun tadını çıkarın...
ya da kaptırın 150-160 6,5 saatte varırsınız...

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Yavaş gitmek hem emniyetli hem de daha ekonomik. Yıllardır İst-Bodrum arasını 80-90 km ile gider gelirim.

Acil bir iş yoksa sakin sakin...

Çevrimdışı gunerkan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Salih28;254778

Sürüş alışkanlıkları belirleyici oluyor. Ayağınızın gaz pedalı ile temasında uyguladığınız kuvvet çok önemli. En önemlisi, tsı motorda gaz ile ivmelenme arasında zaman kayması olduğu için kesin sonuç almak amacıyla daha fazla gaza basma eğilimi oluyor. Kalkışları elden geldiğince sakin yapmak, ışıklara gelmezden evvel gazı kesip ayarlama yapmak,  yokuş öncesi hafif hızlanma, inişlerde gaza dokunmama gibi noktalara dikkat ediyorum. Yalnız 8.1 şehirlerarası yolda cidden çok çok fazla. Ankara yoğun trafikte çoğu zaman yakaladığım değer 8 lt. Uzun yolda ve düzlükte 4,5 LT/100 km değerini yakalayabiliyorum. Ben yetinin yakıt tüketiminden çok memnunum

Çevrimdışı kerem61

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
8litre yakası ıcın  devırlı surmek lazım :S 8 lt cok.

Db1

• Ziyaretçi
1.6 tdi dsg'si olsaydi iyi olurdu :) dsg y.disinda bile yok ama.

Çevrimdışı kerem61

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
hayırlısıyla gidip geldim.dediğiniz gibi 80-90 giderseniz 6-7 arası eğer  130 ve üzeri giderseniz 14 lt den aşağı düşmüyor.yalnız yolda canımı  sıkan bi sorun oldu EPC lambası yandı arabanın araba gaz yemedi motor  sesi de değişti.stop ettik biraz bekledik çalıştırınca uyarı kesildi  araba normale döndü yolda netten araştırdım yakıttan falan olabilir  deniliyodu (benzini po dan almıştık) sonra ilk shell de durduk yakıt  temizleyiciyle benzin aldık giresuna gittik 3 gün kaldık bi uyarı  vermedi sonra dönüşte yine shell bulduk benzin aldık yol boyu 3 4 defa  uyarıyı verdi üstüne servis lambasıda yandı ama kontağı kapatıp açınca  hepsi gidiyor neyse sakin sakin arabayı yormadan istanbula geldik.ilk iş  servise gittim bilgisayara bağladı aracı turboyla motor arasında hava  basıncının ayarı bozulmuş galiba onu düzeltti bilgisayardan sonra o gün  bi sorun yoktu ertesi gün yine aynı hatayı verdi sadece epc lambası  yandı.forumdan araştırdım da kronik bi sıkıntıymış galiba pazartesi yine  gidicem servise.sizce ne olabilir sıkıntı?

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
aralıkdan sonra gelicek diyolardı ama 1.6 larada ötv vurdu fiyatlar nasıl olur bilmiyorum.