Ender Bey, lastiklerimiz sizin aracınız ile aynı, Pirelli P7 ...
Aracımız da aynı, rengi de aynı,
Benimki dizel, sizinki benzinli.
Aracım bugün itibariyle 21.000 km'yi geçti,
Yıl sonunda da tahminim 30.000 km' ye yaklaşır.
SuperB'de pürüzlü asfallta yol sesi var, hem de oldukça fazla, Bu sadece sizin yaşadığınız bir sorun değil,
Ancak markası ne olursa olsun bütün araçlarda pürüzlü asfalltta yol sesi olur diye düşünüyorum, Nitekim İrfan Bey'de yazmış Bmw 5.20 de de uğultu sesi olduğunu SuperB'de temiz asfalltta, düzgün asfaltta ise yol sesi yok. Size şöyle bir karşılaştırma da yapayım, biraz daha açıklayıcı olsun ; 2006 Passat TDİ Düz Vites : Yol sesi olduğu gibi içerideydi,
140 km'den sonra rüzgar ve ıslık sesi vardı.
( sattığım araç, 4 yaşındaydı, değerlendirme yaparken bunu da göz önünde bulundurmak gerek. )
2010 Passat 1.4 TSİ DSG : Rüzgar sesi, ıslık sesi, hiç bir şey yok,
Yol sesi de azaltılmış,
Ancak bana göre SuperB'in yalıtımı daha iyi ( kısa süre kullandım )
2011 Passat 1.4 TSİ DSG : 2010 Passattan da, SuperB'den de daha başarılı geldi yalıtım açısından, 2011 Model Passat kasa açısından başarısız bir araç olsa da ses yalıtımı açısından çok iyi olmuş
( Kasa konusu göreceli, ben kendi adıma üzerinden zaman geçmesine rağmen yeni kasa Passatı bir türlü beğenemedim, bence tasarım açısından çok başarısız bir araç )
Bu üç arasından seçimimi yine SuperB'den yana kullanırdım,
Araç çok çok başarılı bana göre.
Bu araçta hep beklediğimden daha fazlasını buldum,
Çok sık bir araç değiştiren beni tatmin etmeyi başarabilen bir araç SuperB,
Tabi bunda araba için artık gereksiz yere para harcamak istemememin de etkisi var,
Bu düşünce ile SuperB ikilisi birleşince ortaya uzun yıllar kullanmak istediğiniz bir araç ortaya çıkıyor,
Bir de Ender Bey,
Siz sanki biraz fazla detaya iniyorsunuz gibi geldi, yanlış bir şey yazdıysam kusura bakmayın,
Çok detaya inerseniz her araçta kusur bulursunuz, bu kaçınılmaz. Bence önemli olan aracın beklentilerinizin % kaçına cevap verebildiği, SuperB benim beklentilerimin % 90'una cevap veren bir araç, O yüzden de bana göre çok başarılı bir araç.
Not: Yanlış anlaşılma olmasın, buraya aracın eksilerini, artılarını her şeyini yazacağız ki almayı düşünen arkadaşlar araç hakkında doğru bilgi sahibi olsun,
Umulur ki bu yazıları okuyan arkadaşlarımız bizim buraya yazdığımız şeyler sayesinde daha doğru bir karar verir, bizim onlara yardımımız dokunur. Burada arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek bizi çok mutlu eder. SuperB bugün var, yarın yok benim için,
Şimdiye kadar hiç aynı markanın iki aracını almadım,
Bu aracı değiştirecek olursam da SuperB değil, başka bir araç alırım muhtemelen,
Burada önemli olan arabanın markası, şuyu, buyu değil, BİLGİ PAYLAŞIMI Ne kadar duygusallıktan ve subjektiflikten uzak olursak o kadar iyi olur. NOTUN NOTU : Ender Bey yazdıklarımın sizinle uzaktan yakından alakası yok, Yeri gelmişken yazayım dedim, Bugün duygusallığım üzerimde zaten, Duygusal takılayım dedim. NOTUN NOTUNUN NOTU : Tamam, bu kadar not yeter, Dağılın bakıiim