Daha önce başka bir konudaki şikayetimde gerek Yüce gerekse Skoda Global'in tutumları bana gösterdi ki bazı konularda pek de yardımcı olamıyorlar..
Daha önce de yazdım her araç pürüzlü asfaltta yol sesi alır diye; mühim olan araçların birbirine kıyasla durumudur..
Ya ben anlatamıyorum ya da siz benim kastettiğim tarzda bi asfalta sokmamışsınız aracı.. Benim bahsettiğim tarzda asfaltta bu aracın rahatsız edici şekilde yol sesi almadığı gibi bir genel kanaat varsa sıkıntı araçta değil bendedir..
Ankara'da bulunan arkadaşlar müsait olsa keşke de beraber benim dediğim yola soksak araçlarını; o yolda 10 dk. seyehat ettikten sonra aynı şeyleri mi söylecekler çok merak ediyorum..
Bu teklifimde çok ciddiyim, tüm masraflar şahsıma ait olmak üzere -elbette benzin de benden- bir haftasonu buluşalım ve dediğim yolda deneyelim araçlarını.. Var mı forumda bu teklifime evet diyecek bir babayiğit?
Ender Bey, daha önce de yazdım,
Siz biraz fazla detaya iniyorsunuz gibi geldi bana,
Çok detaycı olursanız kusur bulursunuz.
Hem 2006 Passat TDİ Düz Vites ( kendi aracım ), hem 2010 Passat 1.4 TSİ DSG ( bir yakınımın aracı ), hem de 2011 Passat 1.4 TSİ DSG ( yine bir yakınımın aracı ) kullandım. Bu üç arasından en başarısızı 2006 Passat TDİ idi. Araçta yol sesi, rüzgar sesi, hepsi vardı,
Araç düzgün asfaltta bile yol sesini içeriye çok fazla alıyordu,
Ama gidişi ve yol tutuşu, performansı da çok güzeldi, o da ayrı konu,
Ara sıra 2.0 TDİ'yi aramıyorum dersen yalan olur.
Tabi bir de araç 4 yaşındaydı, bunu da atlamamak gerek yorum yaparken,
2010 Passat 1.4 TSİ de pürüzlü asfaltta yol sesi varken düzgün asfalta ise yoktu, Aracın yalıtımı bana göre iyiydi, ama bu konuda SuperB'i daha başarılı buluyorum,
Ancak çok da bir fark yok, SuperB biraz daha başarılı yol sesi açısından. 2011 1.4 TSİ DSG Passat ise bence hepsinden başarılı, Ses yalıtımı açısından başarılı bir araç gibi duruyor B7 Kasa,
Bu arada SuperB de bir motor sesi oluyor, Yalnız bu motor sesi rahatsız eden değil, kulağı okşayan bir ses, Sonuç olarak ; Ses yalıtımı açısından B7 Passat bir adım daha önde iken, SuperB B6 Passattan daha başarılı bir ses yalıtımına sahip bana göre. Bu kıyaslama yaptığım üç araç arasında çokta fazla bir fark olmadığını, üç aşağı beş yukarı birbirlerine yakın olduklarını, aralarında ufak tefek küçük farklar olduğunu düşünüyorum.
( 2006 Passat hariç, ses yalıtımı açısından başarısız geldi bana araç )
Not: Ender Bey, bu aralar Ankarada değilim,
Ramazan ayının ortasında Ankarada olacağım,
Müsait olursam o zaman,
Olmazsa da Bayram sonrası tatile gideceğimden Ekim ayından itibaren müsaitim, size pm atarım,
Görüşür, tanışırız, aracımı test edersiniz,
İstediğiniz yerde, dilediğiniz gibi kullanın aracımı,
Size yardımımız dokunursa biz de mutlu oluruz,
Lastiklerimiz sizinki ile aynı olduğu için daha bir net karar verirsiniz.