škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Uzun yola çıkacam tavsiyeleriniz

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ramazan bayramından hemen sonra bingöl-yalova seferi sonrasında yalova-mersin seferi yapacam.(Biraz kamyoncu ağzı gibi oldu ama kusura bakmayın:))Araba Skoda Roomster 1.2 htp
Tavsiyeleriniz nedir yolculuktan önce nelere dikkat etmem gerek.İlk uzun yolculuğum.
Bu arada 15000 bakımı 1 ay öncesinde yapıldı.şu an 16000 de.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Henüz çok yeni araba, bakımını yapıp takip ediyorsanız mis gibi gider mis gibi dönerseniz, bir şansızlık dışında başınız ağrımaz, yolunuz açık olsun. Yola çıkmadan önce servise götürüp gene bir kontrol ettirirsiniz, yağına, suyuna bakılır, lastik havaları kontrol edilir, stepneniz ve krikonuz kontrol edilir tamam.

Çevrimdışı reelfetbaz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
90-110 km gecmezsen cok ekonomik gidiyor ...o yolları bilmem ama cok yokuş varsa yani tırmanıyorsan ve yokuşları cıkı cıkı veriyorum diyorsan :))) cok yakıyor haberin olsun iyi yolculuklar allah kazasız belasız sevdiklerine ulaştırsın .....

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Devrini iyi tutturursan rampada falan sıkıntısız gidersin..Çok uzun yollar yaptım 1.2 Roomi ile..Oldukça keyifli oluyor..

Hayırlı yolculuklar şimdiden..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Gearbox

• Ziyaretçi
yola çıkmadan lastik havalarına bakılmasında fayda var.

Çevrimdışı wildermess

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
varsa navigasyon cihazınızı , fotoğraf makinanızı unutmayın !!!
hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sabaha karşı çıkın yola iyice dinlenin 3 saatte bir 15 dk lık bile olsa bi mola verin yoksa gittiğiniz yerde sizi koltuktan ayıramaz kimse :) yollarda radar çok fazla hız sınırlarına dikkat edin ekstra bi bakıma ihtiyacı yok aracın yakıtı yola çıkmadan önceki gece doldurun arabayı yıkatın atıştırmalık bişeyler alın fındık fıstık gibi kabuksuz çerezler mutlaka olsun yola çıkasım geldi nereye gitsem ki şöle bi 2000 km yol yapıp gelsemmi ya :)
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FF;254453
Henüz çok yeni araba, bakımını yapıp takip ediyorsanız mis gibi gider mis gibi dönerseniz, bir şansızlık dışında başınız ağrımaz, yolunuz açık olsun. Yola çıkmadan önce servise götürüp gene bir kontrol ettirirsiniz, yağına, suyuna bakılır, lastik havaları kontrol edilir, stepneniz ve krikonuz kontrol edilir tamam.
bende aynen öyle düşünüyorum bi yağına suyuna baktırayım inşallah sorun çıkmaz

Alıntı yapılan: serkan35;254545
sabaha karşı çıkın yola iyice dinlenin 3 saatte bir 15 dk lık bile olsa bi mola verin yoksa gittiğiniz yerde sizi koltuktan ayıramaz kimse :) yollarda radar çok fazla hız sınırlarına dikkat edin ekstra bi bakıma ihtiyacı yok aracın yakıtı yola çıkmadan önceki gece doldurun arabayı yıkatın atıştırmalık bişeyler alın fındık fıstık gibi kabuksuz çerezler mutlaka olsun yola çıkasım geldi nereye gitsem ki şöle bi 2000 km yol yapıp gelsemmi ya :)
eyvallah serkan hocam uyarılarınızı dikkate alacam teşekkürler

Alıntı yapılan: wildermess;254520
varsa navigasyon cihazınızı , fotoğraf makinanızı unutmayın !!!
hayırlı yolculuklar
Vallaha yeni aldım navigasyonu ayrıntılarını çözmeye çalışıyorum tşkler

Alıntı yapılan: mygokhan;254514
Devrini iyi tutturursan rampada falan sıkıntısız gidersin..Çok uzun yollar yaptım 1.2 Roomi ile..Oldukça keyifli oluyor..

Hayırlı yolculuklar şimdiden..
Eyvallah tşkler. Zaten devri tutturamazsam rampalarda çıkı çıkıvermiyor:)

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hayırlı yolculuklar. rocco draje şekerlerden alıyorum keskin nanelisini yola çıkmadan önce, tavsiye ederim. bir iki tane müzik cd si yapın derim. fotoğraf makinanızı unutmayın. lastik havalarını kontrol edin. :)

yokuş meselesine gelince. hiç abartmıyorum babamın malı değil skoda. 3000 d/d yakalamışsa araba kesinlikle bayılmıyor. 3000 d/d da max torkunu verdiğinden dolayı sanırım. çok şaşırmıştım ilk aldığımda. izmiri bilen varsa belkahveyi 5. vitesle çıkan arabalar dizeller dışında çok nadirdir.. bizim fındık motorlu 3 silindir fabiş banamısın demiyor :)

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Birkan;254741
hayırlı yolculuklar. rocco draje şekerlerden alıyorum keskin nanelisini yola çıkmadan önce, tavsiye ederim. bir iki tane müzik cd si yapın derim. fotoğraf makinanızı unutmayın. lastik havalarını kontrol edin. :)

yokuş meselesine gelince. hiç abartmıyorum babamın malı değil skoda. 3000 d/d yakalamışsa araba kesinlikle bayılmıyor. 3000 d/d da max torkunu verdiğinden dolayı sanırım. çok şaşırmıştım ilk aldığımda. izmiri bilen varsa belkahveyi 5. vitesle çıkan arabalar dizeller dışında çok nadirdir.. bizim fındık motorlu 3 silindir fabiş banamısın demiyor :)
doğrudur hocam farklı bir çekiş gücü var bazen meganı solluyorum rampada bazen clioyu geçemiyorum galiba kaptırma meselesi :)