makine müh olursamda kendimi otomotiv alanında geliştirmeyi düşünüyorum.belkide gencligin toylugun verdiği idealistlik ama ışimi iyi yaparsam özelde de büyük bir sıkıntı yasayacagima inanmiyorum.
bizim bi sütçü var adam dört yıllık işletme mezunu her hafta süt getirir her hafta kapida yarım saat konuşuruz.adam şu an trilyonere yakın birşey.ben diyo devlette memur olsaydim durumum boyyle olmazdi devlet adamı tembellestirir sen işini iyi ap yeter dedi hatta buna benzer bir yahudi atasözü vardı.ama suan kafam çok karisti
o kadar emin olma..
bir arkadaşın da dediği gibi... en kurumsal şirkette bile torpil konuları dönüyor... avea, garanti bankası gibi kurumsal şirketlerde çalıştım ve gördüm bunları... öğretmen olursan hiç kimseye eyvallahın olmaz... asıl o zaman işini iyi yaparsan kendinin müdürü olursun, kimse bişey yapamaz.. tamam dediğin gibi milyoner olmazsın ama sürünmezsin de, hele matematik gibi bir ders olursa o zaman belki milyoner bile olabilirsin..
derdin çok para kazanmaksa, o zaman da sütçü gibi kendi işini yapacaksın, başkasının şirketinde çalışıpta zengin olunmaz... kendi işini iyi yapacaksan da hangi bölüm mezunu olduğunun bir önemi yok. misal işletme mezunu sütçü, eğitim fakültesi mezunu da olsa sütçülük yapabilirdi...
sen öğretmen ol, garantile hayatı, ondan sonra yine istersen girişimci yönünü açığa çıkartırsın. özel sektörde tırnaklarınla kazıya kazıya gelirsin, ertesi gün müdürün akrabası gelir sana müdür oluverir, sen bile şaşarsın..