škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

lastik derinliği

fenomen · 67 · 32092

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
evet tıpatıp ta kendisi
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı mylastik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Lastik diş derinliği 8 mm dir. 3 mm den sonra lastiklerinize pek güvenmeyin. Değiştirilmesi tavsiye edilir. Kışlık lastiklerde 11 mm ye kadar sıfır lastiklerin diş derinlikleri değişmekte. Kış lastiklerinde de 4 mm tavsiye edilen yenileme seviyesidir. Kanuni değiştirme zorunluluğu ise 1,6 mm dir.

Lastik değişim zamanı birkaç kritere bağlı olduğu için hangisi ilk gerçekleşirse zaman kaybetmeden değiştirilmesi önerilir.

Diş derinliğ 3 mm altına indiğinde
50.000 km yol yaptıysanız
Araç üzerinde 5 yıl toplamda 7 yıl olduysa
Tamiri mümkün olmayan hasarlar mevcut ise.

...Keyifli sürüşler...
Hayatınız 3 mm ye bağlı. Lütfen sevdikleriniz ve kendiniz için 3 mm altında aşınmış lastiklerinizi değiştiriniz...

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Muhammet bey 2. el lastik almanızı asla önermiyorum. Zira kullanan kişinin ne tür yolda ve hangi koşuld kullandığını bilme şansınız yok. Zira çok sert bir çukura düşmüştür ama o an balon yapmamış olup içindeki teller deforme olmuş olabilir.

Anladığım kadarıyla alacağınız lastikleri sadece muayene için değil sonra kullanmak için alıcaksınız ve para vereceksiniz.

Paranızı sokağa atmayın. Kaldı ki yaşamı 3 kuruşa değer biçmeyin derim ben.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yok onun için değil diğer sağlam lastiklerle aynı anda değiştirmeyi düşünüyorum.yoksa en az şimdi değiştirsem 800 tl işe yarayacak adam gibi lastik.o kadar paraya değermi bilemem.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;28998
yok onun için değil diğer sağlam lastiklerle aynı anda değiştirmeyi düşünüyorum.yoksa en az şimdi değiştirsem 800 tl işe yarayacak adam gibi lastik.o kadar paraya değermi bilemem.

Sizin sağlığınızdan önemli değil 800 TL :)

Topu topu 4 lastiğin çok ufak  bir kısmı yola temas ediyor..

6 ay önce yenilenen doblonun lastiği ile bir aktrasyon yaşadım.Şehir içi bir yolda 60-70 km/h hız ile seyrederken önüme kedi çıktı.Çarpmamak için 2 kez freni pompaladım.Dansöz gibi kıvıran doblo lastiklerin sayesinde kaymadan stabilce durdu.Tabi kedide kurtuldu.Düşünün o kedi değilde bir çocukta olabilirdi..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aracınız üzerinde bulunan lastiklerle 1 (bir) olmayacağı için frenajda atabileceğiniz spin sayısını siz hesap edin derim ...

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ben dün o videoyu çekerken el freni olayınıda denedim biraz, değil lastik farkılığı, fren balatalarındaki (kampanalar oluyor bu durumda) en mini bi aşınma farkı bile döndürüyordu arabayı direksiyon düz durmasına rağmen.

lastik farklılığı çok katleder.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ya ben napayım o zaman bu temmuz bandrolu duruyor,ufaklık haftaya sünnet olacak,octinin aylık 360 ödemeleri devam ediyor,birde lastik:(

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
eh öyle yapacağız artık ama lastiği takan usta 150km hızı geçmemeye gayret et geçsende fazla yapma dedi,son alınan lastik benimkisiyle aynı.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ne ustaymış 150 diyo adam tam benim kafa :adm:

abi sen 150 ile giderken önüne it çıksa frene ister-istemez gömersin, Allah korusun...

100 iyi.

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
90 iyi 100 çok ;)

Arada müthiş bir durma mesafesi farkı yaratıyor.

Beni yanlış anlamayın. Herkes her şeyin en iyisine layıktır ve ben buna can-ı gönülden inanırım. Ülkemin insanının hepsinin altında en az 2.0 araçlar olur inşallah ama, belki de size fazladır bu araç? Ben de 1,5 sene kadar önce sattım aracımı. Borç yüzünden sattım. Borcu neden yaptım ya da ne için yaptım bu konuyu tartışmaya bile açmaya gerek bile yok ama bir gün bile keşke yapmasaydım borcu demedim (eşim de ben de) demiyeceğim de :) Öde öde bitiyor borç ama eğri oturup doğru konuşalım. Şahsen ben kendim :) lastiğini değiştiremeyeceğim, balatasını değiştiremeyeceğim araca binmem, binmek istemem. Hep hayalimdir B kasa vectra ama yavaş yavaş soğuyorum bu fikrimden. Nedeni basit yürütemeyeceğim. Corsada 36 küsür bin km. de 3 kere balata 1 kere disk 6 kere yağ değiştirmiş bir insan olarak bunların maliyetini bir önüme koyduğumda ve araç aldığımda yine aynı şekilde harcama yapacağıma inandığımdan ve bildiğimden yeniden Corsa alma fikri artık ağır basıyor.

Benden size nacizane tavsiyedir. İhtiyaçlarınızı görecek ama idamesi daha ucuz bir araç alın. Hem siz üzülmeyin hem sevdiklerinizi üzmeyin. Bu şekilde trafikte dolaşmanız hem sizi hem karşınızdakini tehlikeye atmaktan başka bir şey değil.

Sadece başıma geldiği ve başkasının da başına benimki gibi borç yüzünden arabasını satmak zorunda kalmasını istemediğim için yazdım. Rahatsız olursanız mod/admin bildirip sildirebilirsiniz hiç gocunmam o kadar yüzsüzümdür :)

Aracınıza mümkün mertebe asgari seviyede binin en azından Hakan'ın da dediği gibi. Kenardan kenardan yavaş yavaş...

Başınızı ağrıttıysam da kusura bakmayın...

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ben fabiayı sırf teker boyutu çok piyasa diye 195-55-15 tekerli cordobaya tercih ettim :++:

yalnız Komutanım bu konuyu tartışalım, 36 binde o kadar baskıyı-yada freni ne balatasıysa, nası yedin :D

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

hakanerdogan

• Ziyaretçi
valla o zaman piraz masraplı olabiler halıynan...