İnceleme için teşekkürler.. Güle güle kullanın aracınızı..
2005 yılında 0 Peugeot 206 1.4 Hdi almıştım,Kuzenlerimde 2008 yılında 2 adet 0 ,207 almıştı.. Eniştelerimde yine 306 ve 407 ye sahipti..
Yani ailecek Pejocuyduk..
Ben 206 dan hiçmi hiç memnun kalmamıştım,0 olarak alıpda ömrü hayatımda bindiğim en berbat arabaydı.. Daha 16.000 Km deki arabanın heryeri oynuyor heryerinden ses geliyordu..Keza bu durum kuzenlerimin 207 lerindede aynıydı,henüz 30 bin km deki 207 sanki 120-130 bin km deki bir araba hissi veriyordu.
Kuzenin 207 sinin Fren müşürümü ne bozulmuştu,kuzende sağlam pejocudur.. 106 sı vardı eskidende yarışlara katılırdı ödülleri vardı neyse 2008 model 207 nin fren müşürü 98 model 106 nın fren müşürüyle aynı çıkmıştı ve 106 dada aynı sorunu yaşamıştı kullandığı yıllarda.. 2008 model arabada 10 yıl önceki aracın bir parçasının çıkması bizim için büyük süpriz olmuştu.. Parçada okadar dandik birşeyki anlatamam..
Buna benzer 10 larca anımız oldu Peugeot araçlarla.. Şuan hiçbirimizde Peugeot yok.. Bahsettiğim kuzenim Guilettaya geçti,diğerleri farklı Alman araçlarına yöneldi.. Kısacası Peugeot dan hiçbirimiz memnun kalmadık.
Ne bir Volkswagen,Fordun,Opelin konforu,yol tutuşu sağlamlığı hiçbiri yoktu bu araçlarda..
yazdıklarımı kesinlikle bir markayı kötülemek amacıyla yazmıyorum,kullandığımız bindiğimiz hatta zamanında bizimde fanatikliğini yaptığımız araçlardı peugeotlar.. En son 508 i ve yeni Citröen c4 ü inceledim ve birkez daha yanılmadığımı görerek içimden
''Anlaşıldı Fransızlar sadece parfümü iyi yapıyor'' dedim..
Yeni C4 ü büyük bir beklentiyle incelemeye gittim.. Birde ne göreyim 206 nın cam açma tuşlarını,207 ile ortak kullanılan parçaları gördükçe 2012 model 50 bin tllik bir Fransızdan bukadar soğuyacağımı tahmin edemezdim.
508 1.6 eHDİ Auto6r ile de geçtiğimiz ay test sürüşü yaptım.. Bu araç için ne düşündüğümü yazarsam kavga çıkıcağını düşündüğümden hiç yazmıyorum bile :++:
306 ve 406 serilerinden sonra Peugeot benim için bitmiştir zaten.. Düşük maliyetli üretimi benimseyerek alt sınıf araçlarındaki malzemeleri üst sınıf araçlarında kullanması,araçların sanki birbirinin kopyası gibi olması,Aslında D segmenti bir Fransıza binerken,B segmenti bir Fransızın parçalarını görmek beni Peugeot ve Citröenden tamamen soğuttu.
Bence Peugeot,Citroen 30 bin Tl ye kadar alınabilir araçlardır,fakat bu rakamın üstüne çıkıldığında alternatifi Alman veya Japon araçları tercih edilmelidir.
Dizayn konusunda ise Peugeotun Dizaynerlerini değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.. 508 ne öyle.. Arabanın kıçı başı hiçbişeyi yok,Tampon ve bagaj adeta birbiriyle bütün dümdüz,ön kaputda farlar içe gömülmüş,tampon daralarak aşağı iniyor.. Araba dediğin biraz kaslı olur biraz tamponu çıkık olur..508 gördüğüm en rezil tasarıma sahip Peugeotdu..406 yı mumla arıyorum..
Ekleme ; 207 nin yol tutuşu çok çok iyi veya çok çok memnunum gibisinden birşey söylemişsiniz sanırım ; Renault Symbol ve 206 dan sonra 207 yol tutuşundan ve direksiyon tepkilerinden memnun kalmadığım tek arabaydı.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimden oluşmaktadır..
Kolay gelsin